Wizz Air ukida nepopularnu doplatu za veći kabinski prtljag

Wizz Air je doneo odluku da ukine nepopularnu praksu naplate većeg kabinskog prtljaga koja stupa na snagu od kraja oktobra.

Datum / Date: 19.07.2017.

Autor / Author: Saopštenja

Foto: Alex Cheban, alexcheban.livejournal.com

Nepopularna i jedinstvena mera naplate većeg komada ručnog prtljaga, koju je aviokompanija Wizz Air jedina među svim low-cost aviokompanijama primenjivala, biće ukinuta od zimskog reda letenja, saopštila je ova kompanija danas tokom objave finansijskih rezultata na Londonskoj berzi.

Od 29. oktobra, svi putnici Wizz Air-a će sa sobom u putničku kabinu moći potpuno besplatno da unesu jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm čime prestaje da važi pravilo po kome se ručni prtljag klasifikovao na manji (koji je bio besplatan) i veći (koji se posebno plaćao).

image1

Wizz Air je saopštio i da je ova odluka doneta nakon veoma obimnog istraživanja sprovedenog među putnicima kao i da je ona „u skladu sa politikom kompanije da stalno poboljšava putničko iskustvo na svojim letovima“. Ovom odlukom Wizz Air će se priključiti svim ostalim aviokompanijama na svetu koje ne naplaćuju ručni prtljag. Još uvek važeće pravilo predstavlja veliki minus za imidž kompanije pa se može pretpostaviti da je i to bio jedan od razloga za njegovo ukidanje.

U saopštenju Wizz Air-a se navodi da svi putnici koji već imaju kupljene karte sa uračunatom doplatom za veći kabinski prtljag za putovanja od 29. oktobra 2017. mogu da računaju da će biti obeštećeni. Doplata za prtljag, uvećana za 20% će im biti vraćena u vidu vrednosnog vaučera dodatog na njihov WIZZ nalog, koji će moći da iskoriste za kupovinu neke naredne aviokarte za letove ove kompanije.

WIZZ Priority

Od danas će svim putnicima biti dostupna i potpuno nova usluga Wizz Air-a nazvana WIZZ Priority. Kupovinom karte koja uključuje ovu uslugu, putnici će moći da računaju na prioritetno ukrcavanje na let, imaće pravo da pored jednog komada besplatnog ručnog prtljaga u kabinu unesu i jednu dodatnu, malu, torbu maksimalnih dimenzija 40x30x18cm, a od 29. oktobra, kada novo pravilo za ručni prtljag stupi na snagu, imaće i garantovano unošenje ručnog prtljaga u putničku kabinu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije