Wizz Air uvodi redovnu liniju Beograd – Lion

Low cost aviokompanija Wizz Air uvodi redovnu direktnu liniju od Beograda do Liona od 15. juna.

Datum / Date: 14.03.2019.

Autor / Author: Aviatica

Mađarska low cost aviokompanija Wizz Air je upravo saopštila da će od 15. juna uvesti redovnu liniju iz Beograda od Liona. Karte za novu liniju su već u prodaji po ceni od 29,99 evra.

Avioni na ovoj liniji će leteti dva puta nedeljno, svakog utorka i subote. Polazak iz Beograda je u 6.30, dolazak na aerodrom Sent Egziperi u Lionu (LYS) je u 8.45. Poovratak za Beograda je planiran u 9.15, a dolazak u 11.25.

Kako su vremena letenja gotovo identična kao i na letovima ove kompanije za Stokholm i Pariz postavlja se pitanje da li će Wizz Air uvesti i treći avion u beogradsku bazu ili će neka od dve pomenute linije biti redukovane. Realnije je da će biti redukovan Pariz imajući u vidu da od ove sezone Wizz Air dobija snažnu konkurenciju ka glavnom gradu Francuske pošto redovne linije uspostavljaju Air France i ASL Airlines.

Wizz Air je u Beogradu otvorio bazu 2011. i od tada je prevezao preko četiri miliona putnika. Prošle godine je preko 800.000 putnika od/do Beograda koristilo Wizz Air, što je rast od šest odsto u odnosu na pretodnu godinu. Ove će godine kapacitet Wizz Air-a u Beogradu biti 921.000 putnika na 14 linija do 7 zemalja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije