Wizz Air vraća plate pilota na nivo pre pandemije

Wizz Air ukida privremeno smanjenje plata pilotima i planira da zaposli novih 200 pilota do decembra 2021.

Datum / Date: 14.09.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air

Wizz Air, evropska avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, objavila je da od 1. oktobra 2021. godine vraća plate pilota na nivo pre kovida 19, čime postaje jedna od prvih avio-kompanija koja ukida privremeno smanjenje plata pilota usled pandemije.

Ova vest dolazi u trenutku kada Wizz Air kreće u veliku kampanju zapošljavanja pilota i kabinskog osoblja u cilju ispunjenja svojih ambicioznih planova rasta.

Uz nastavak širenja poslovanja u okviru svoje mreže, Wizz planira da zaposli 200 pilota i 800 članova kabinskog osoblja do decembra 2021. godine. Wizz Air se obavezao da u narednih deset godina otvori više hiljada novih radnih mesta jer planira da utrostruči veličinu svoje flote aviona. Kako bi popunio pozicije koje ovaj rast zahteva, Wizz Air će zapoljavati u proseku 2000 novih ljudi godišnje do 2030.

Kampanja zapošljavanja sledi nakon godine naglog širenja poslovanja Wizz Aira, uprkos izazovima pandemije. Wizz Air je od marta 2020. godine otvorio 18 novih baza i uveo preko 300 novih linija u okviru svoje mreže, koja obuhvata Evropu i šire, i sada leti u kapacitetu od preko 100% u odnosu na period pre pandemije na preko 1000 linija ka 197 destinacija u 49 zemalja.

„Nema sumnje da je protekla godina bila izazovna za naš sektor, ali smo ponosni što danas možemo da objavimo da smo jedna od prvih avio-kompanija koja će vratiti plate pilota na nivo pre pandemije. Želimo da se zahvalimo svim zaposlenima na njihovoj stalnoj posvećenosti, velikom trudu i izdržljivosti koje su iskazali od marta 2020. Nastavljamo da se fokusiramo na održiv rast i radujemo se hiljadama novih zaposlenih koji će se u narednim godinama pridružiti našoj sve većoj porodici”, izjavio je Majkl Dilihent, izvršni potpredsednik i direktor operacija.

Kandidati koji žele novu i uzbudljivu avanturu mogu da saznaju više i da se prijave ovde. 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije