WOW Air i Icelandair obnovili razgovore

Indigo Partners se povukao iz razgovora o kupovini akcija aviokompanije WOW Air, nakon čega su obnovljeni razgovori sa Icelandair-om.

Datum / Date: 22.03.2019.

Autor / Author: Aviatica

Američka investiciona kompanija Indigo Partners se povukla iz pregovora o kupovini akcija islandske low cost aviokompanije WOW Air.

Nacionalni islandski avioprevoznik Icelandair je potvrdio da se vraća pregovorima sa WOW Air-om. Dve kompanije su pompezno najavile spajanje na jesen prošle godine, da bi se ubrzo donela odluka da se od te ideje odustane.

Gotovo identična stvar se sada desila sa novim pregovaračem, američkim fondom, koji je još juče tvrdio da je postignut načelni dogovor o kupovini 49 posto akcija WOW Air-a.

Islandski loukoster je nastao 2011. godine i prvo je razvio avio saobraćaj između Islanda i Evrope, da bi potom krenuo u osvajanje Severne Amerike, uspostavljanjem brojnih low cost transatlantskih linija.

Kompanija je dospela u velike finansijske probleme, a samo u prvih devet meseci prošle godine zabeležila je gubitke od 42 miliona dolara. Zbog toga je smanjena flota sa 20 na 11 aviona, ugašene su neke linije, a otkaz je dobilo preko sto zaposlenih.

Ako bi sada, iz drugog pokušaja, bio postignut dogovor sa Icelandair-om, on bi morao da dobije odobrenje antimonopolske komisije Islanda. Iz vlade ove ostrvske zemlje su poručili da će podržati pregovore sa ciljem da se dođe do zajedničkog prihvatljivog rešenja. WOW Air, iako mlada kompanija drži trećinu tržišta na Islandu i veoma je značajna za razvoj turizma.

Dve kompanije su saopštile da očekuju da će dogovor biti postignut do 25. marta

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije