Za normalizaciju avio-saobraćaja potrebne razumne i usaglašene mere

IATA apeluje na regulatorna tela i vlade da donesu razumne i globalno usaglašene mere kako bi se avio-saobraćaj vratio u normalu.

Datum / Date: 28.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz, IATA, poziva vlasti da se udruže sa avio-saobraćajem u pronalaženju načina da se ljudi i poslovi ponovo povežu koliko to epidemijska situacija dozvoljava.

Prioritet bi trebalo da bude ubrzavanje uspostavljanja globalnih standarda za vakcinaciju i potvrdu testiranja.

„Vidimo svetlo na kraju tunela sa početkom vakcinacije. Kako bi ova ideja omogućila siguran i redovan ponovni početak saobraćaja potrebno je pažljivo odlučivanje i koordinacija vlada i avio-industrije“, izjavio je Aleksandar de Žunijak (Alexandre de Juniac), odlazeći generalni direktor IATA.

On smatra da će biti veliki izazov ako u nedeljama i mesecima koji dolaze bude nastavljeno širenje novog soja koronavirusa.

„Čak iako se kriza produbi, važno je da pripremimo mere koje bi ponovo pokrenule letove onako kako epidemijska situacija to bude dozvoljavala. Potrebne su razumne mere i usaglašavanje globalnih standarda kako bi se putovanja i avio-saobraćaj vratili u normalu. Aviokompanije su spremne da podrže vlasti u ostvarivanju tih ciljeva“, smatra Žunijak.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije