Za ulazak u Brazil obavezan negativan PCR test

Brazil, do nedavno bez ikakvih restriktivnih mera za putovanja, od početka godine traži negativan PCR test prilikom ulaska u zemlju.

Datum / Date: 12.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić / Geographica

Za ulazak u Brazil od početka godine potreban je negativan PCR test. Ova zemlja, koja je do nedavno bukvalno bila bez ikakvih ograničenja u pogledu putovanja, sada je odlučila da pooštri pravila za ulazak u zemlju.

Od 30. decembra 2020. na snagu su stupila nova pravila prema kojima je svima koji ulaze u Brazil, bilo da se radi o stranim državljanima ili o Brazilcima koji se vraćaju iz inostranstva, obavezan negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata od trenutka poletanja ka Brazilu.

Svim strancima koji ne budu imali negativan test neće biti odobreno ukrcavanje na let ka Brazilu. Osim testa svi putnici ka Brazilu moraju da predaju medicinski upitnik koji je propisalo Ministarstvo zdravlja Brazila.

U Brazilu se trenutno suočavaju sa drugim talasom epidemije koronavirusa Covid-19, koji je počeo u novembru. Pre toga je u ovoj zemlji beležen veliki broj novozaraženih, ali je od juna postojao trend opadanja. U julu je Brazil ukinuo sve dodatašnje mere ograničenja za putovanja, pa su stranci mogli bez ikakvih posebnih uslova da ulaze u Brazil i da se kreću po njemu.

Osim ulaznih restrikcija, u Brazilu nisu na snazi bilo kakve druge mere. Postoji obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru i izvesne restrikcije po gradovima koje su lokalne vlasti uvele. Pojedini parkovi su zatvoreni u Sao Paulu, plaže su zatvorene u Salvadoru, dok u Rio de Žaneiru nema značajnijih restrikcija, a sve turističke atrakcije su otvorene za posete.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije