Wizz Air otkazao osam novih linija iz Beograda

Osam od deset novih linija iz Beograda, koje je Wizz Air najavio, pa odložio njihov početak zbog korone, sada su trajno otkazane.

Datum / Date: 12.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air

Kako Aviatica saznaje od putnika koji su nam se javili, Wizz Air je otkazao osam od deset novih linija iz Beograda koje su bile najavljene još u junu 2020.

Sedam od devet novih linija iz Beograda, ka Lisabonu, Barseloni, Briselu (Charleroi), Fridrihshafenu, Milanu, Kelnu, Turku su otkazane i izbačene iz rezervacionih sistema.

Letovi ka Oslu (Sandefjord) i Hamburgu se još uvek nalaze u rezervacionom sistemu i prema trenutnim informacijama one neće biti ukinute.

 Wizz Air:

„Wizz Air uvek prati regulativu zemalja u kojima je prisutan i učinak linija kako bi najpoplarnije destinacije bile dostupne po najnižim mogućim cenama karata. Mreža linija i raspored letova ove avio-kompanije su usklađeni sa trenutnom potražnjom i ograničenjima putovanja. U ovom trenutku ne možemo da nagađamo budući razvoj situacije i sve novosti će biti objavljene na vreme.“

Otkazana je i nova linija ka Salcburgu, koja je najavljena u sklopu ekspanzije Wizz Air-a sa tamošnjeg aerodroma i trebalo je da bude održavana avionom iz nove salcburške operativne baze.

Na ovoj linije je tokom leta 2020. obavljeno nekoliko letova, ali je i ona kasnije prebačena za mart 2021. da bi isto kao i pomenutih devet linija sada bila trajno ukinuta.

Još uvek nije poznato da li su ove linije privremeno suspendovane ili je Wizz Air trajno odustao od njihovog uspostavljanja, kao ni da li se možda radi o velikoj promeni reda letenja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije