Ryanair otkazao na hiljade letova zbog zaključavanja Velike Britanije

Nove restriktivne mere koje se odnose na Veliku Britaniju razlog da Ryanair otkaže na hiljade letova.

Datum / Date: 12.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ryanair Media centar

Najveća evropska low-cost aviokompanija Ryanair otkazala je na hiljade letova iz Velike Britanije i očekuje smanjenje saobraćaja za 95 posto tokom februara i marta.

Letovi su otkazani od 21. januara, a prema podacima ove kompanije nakon tog dana biće obavljeno tek desetak letova dnevno umesto više od 2000 koliko je bilo ranije. Ovi letovi će biti obavljeni samo da bi se vratili putnici koji su ostali zarobljeni na stranim aerodromima. Među suspendovanim linijama je i London Stansted – Podgorica.

Velika Britanija je ušla u treće zaključavanje zbog širenja novog soja koronavirusa Covid-19. Mnoge države su zabranile saobraćaj sa Velikom Britanijom ili su uvele zabrane za ulazak britanskih državljana, zbog čega je odvijanje avio-saobraćaja postalo gotovo nemoguće.

Ryanair naziva ove mere brutalnim i drakonskim i hitno apeluje na nadležne da ubrzaju vakcinaciju kako bi se mere što pre ublažile i ukinule.

Prema proceni iz kompanije, broj putnika će u januaru pasti na 1,25 miliona, dok se u februaru i martu očekuje tek po pola miliona putnika umesto 10 miliona koliko je bilo uobičajeno pre pandemije.

I druge aviokompanije najavljuju otkazivanje letova iz Velike Britanije. Među prvima su se oglasili easyJet i Wizz Air koje su takođe potvrdile da rade na promenama redova letenja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije