Aerodrom Nikola Tesla Beograd prešao na zimski red letenja

Aerodromu Nikola Tesla Beograd prešao je na zimski red letenja koji će prema najavama imati 5,2 posto više letova nego prethodne zime.

Datum / Date: 29.10.2018.

Autor / Author: Saopštenja

Zimski red letenja na Aerodromu Nikola Tesla Beograd počinje od nedelje, 28. oktobra 2018. godine i važiće do subote, 30. marta 2019. godine.

Tokom ovogodišnje zimske sezone putnici mogu birati direktne letove 28 avio-kompanija ka nekoj od 61 destinacije u 35 država.U ponudi su direktni letovi ka državama u Aziji (Kina, Liban, UAE, Katar i Izrael), Africi (Egipat i Tunis), Severnoj Americi (SAD), Evropi (Austrija, Holandija, Nemačka, Belgija, Švajcarska, Danska, Velika Britanija, Italija, Francuska, Norveška,Švedska, Rusija, Češka, Poljska, Belorusija, Grčka, Kipar,Turska, BiH, Rumunija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Albanija, Mađarska iBugarska).

Prema zimskom redu letenja kojisu objavile avio-kompanije koje saobraćaju iz Beograda, sa Aerodroma Nikola Tesla će u linijskom putničkom saobraćaju biti obavljeno 5,3 odsto više letova u odnosu na prethodnu zimsku sezonu.

Srpski nacionalni avio-prevoznik Air Serbia planira da tokom predstojećeg zimskog perioda obavi približno jednak broj letova kao i prošle godine. U njihovom redu letenja najznačajnijenovosti suda će se ponovo tokom cele sezone leteti za Larnaku, a da će izrazito biti uvećan broj letova za Cirih.

Direktne avionske linije koje su uvedene tokom letnje sezone nastaviće se i u zimskom periodu. Tako će easyJet i dalje leteti za Berlin (4 puta nedeljno) i Bazel (3 puta nedeljno), dok će ruski avio-prevoznik Red Wings Airlines čak uvećati broj nedeljnih letova za moskovski aerodrom Domodedovo sa tri na četiri.

Najveće povećanje u broju letova od inostranih avio-prevozilaca beleži avio-kompanija Aeroflot, koja će uvesti i treći dnevni let iz Beograda za aerodrom Šeremetjevo u Moskvi. Značajno uvećanje obima saobraćaja predviđaju LOT za Varšavu i Transavia za Amsterdam, a broj nedeljnih operacija uvećaće i Belavia za Minsk, Austrian Airlines za Beč, Norwegian Air Shuttle za Oslo, TAROM za Bukurešt i Air Cairo za Hurgadu.

Tokom perioda novogodišnjih i božićnih praznika na Aerodromu Nikola Tesla doći će do značajnog uvećanja obima saobraćaja. Shodno višegodišnoj praksi, Air Serbia će uvesti dodatne letove ka 17 destinacija iz svoje mreže letova, pri tome najviše za Njujork, Moskvu,Cirih, Bejrut, Atinu i Podgoricu, a samo u ovom periodu obaviće i letove za Maltu i Sankt Peterburg.

Avio-kompanija Etihad Airways će u prazničnom periodu uvesti dodatni svakodnevni let za Abu Dabi, dok će Wizz Air ka najvećem broju destinacija do kojih saobraća iz Beograda takođe povećati broj nedeljnih polazaka.

(Saopštenje Aerodroma Nikola Tesla Beograd)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije