Aerodrom Nikola Tesla osvojio Euro Annie nagradu

Po drugi put u svojoj istoriji beogradski aerodrom je osvojio prestižnu nagradu koju dodeljuje specijalizovani avio portal Anna.aero

Datum / Date: 27.08.2015.

Autor / Author: Aviatica

Serbia, Srbija , Србија

Aerodrom Nikola Tesla Beograd osvojio je prestižnu Euro Annie nagradu za najveće povećanje broja putnika u 2014. godini.

U konkurenciji za nagrade bilo je ukupno 350 evropskih aerodroma, a beogradski aerodrom nagradu je dobio u kategoriji aerodroma čiji je godišnji promet putnika od 3 do 5 miliona.

Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora Aerodrom Nikola Tesla Beograd izjavio je:

Ova nagrada posebno mi je draga jer se dodeljuje na osnovu sveobuhvatne analize objavljenih statističkih podataka iz poslovanja. Nastavljamo da radimo na razvoju svojih kapaciteta, kako bismo omogućili dalji razvoj Beograda kao atraktivne tačke na evropskom nebu i još više unapredili kvalitet usluge koju pružamo našim korisnicima.„

Renomirani analitički sajt anna.aero koji se bavi vestima, podacima i analizama o razvoju aerodroma i avio-saobraćaja u Evropi nagrade dodeljuje isključivo na osnovu analize podataka, bez mogućnosti kandidature i glasanja.

Nagrada Euro Annie smatra se jednom od poslovno najuticajnijih i najvažnijih u avio-industriji.

Rezultati 2014.

U prošloj godini beogradski aerodrom je zabeležio 4.638.577 putnika u odnosu na 3.543.194 putnika godinu dana pre što predstavlja povećanje od 30,9%. Sa tom stopom rasta aerodrom Nikola Tesla u Beogradu se plasirao na prvo mesto u kategoriji evropskih aerodroma od 3 do 5 miliona putnika. Na drugom mestu je bio aerodrom Keflavik u Rejkjaviku.

Drugi dobitnici

Na godišnjoj dodeli nagrada Euro Annie za 2014. godinu pobednik u kategoriji aerodroma sa najviše novih linija je geteborški aerodrom Landvetter, koji ovaj rezultat duguje činjenici da je drugi aerodrom u ovom gradu „City“ zatvoren za saobraćaj te su sve aviokompanije preselile svoje operacije na Landvetter. Istanbulski aerodrom Ataturk je osvojio nagradu za najviše interkontinentalnih ruta, dok je Budimpešta na drugom mestu u ovoj kategoriji. Najviše novih avio-kompanija u 2014. godini dobio je aerodrom na grčkom ostrvu Santorini. To je kategorija u kojoj je beogradski aerodrom osvojio nagradu 2010. godine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije