Aerodrom u Beogradu bio evakuisan zbog dojave o bombi

Nakon desetina dojava o bombi na letu Air Serbije, aerodrom u Beogradu po prvi put meta ovakve lažne pretnje.

Datum / Date: 06.04.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Belgrade Airport

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu bio je evakuisan u utorak 5. aprila nakon što je primljena dojava o podmetnutoj bombi.

Pretraga aerodroma je trajala nekoliko sati zbog čega je došlo do poremećaja u odvijanju avio-saobraćaja. Otkazano su letovi Air Serbije do Tivta i Wizz Air-a do Geteborga, dok su brojni letovi kasnili. Wizz Air je neke svoje letove koji su bili u dolasku ka Beogradu preusmerio na Temišvar i Tuzlu.

Precizne informacije o otkazanim, preusmerenim i zakasnelim letovima nisu dostupne, pošto se Aerodrom u Beogradu nije oglasio ovim povodom, a aerodromski sajt koji prikazuje aktuelne polaske i dolaske od juče ujutro nije u funkciji. Prema nezvaničnim informacijama radi se o hakerskom napadu.

Slične hakerske napade pretrpela je i avio-kompanija Air Serbia, prethodnih nedelja, što je posledica hajke koja se vodi na srpsku nacionalnu avio-kompaniju zbog toga što je nastavila sa letovima ka Rusiji.

Air Serbia je do sada primila na desetine lažnih prijava o postavljenoj bombi na neki od letova između Srbije i Rusije, a ovo je prvi put da je u dojavi navedeno da je bomba postavljena na beogradski aerodrom.

Dok je trajala provera aerodroma, primljena je nova dojava o postavljenoj bombi u poslovnici avio-kompanije Air Serbia u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije