Air Arabia najavila direktne letove od Šardže do Beograda

Air Arabia, aviokompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata najavila direktne letove između Šardže i Beograda od juna.

Datum / Date: 08.01.2019.

Autor / Author: Aviatica

Prva i najveća bliskoistočna low-cost aviokompanija, Air Arabia je najavila uvođenje nove direktne linije do Beograda sa aerodroma u Šardži, trećeg po veličini grada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji se nalazi odmah severno od Dubaija. Linija za Beograd će početi 28. juna 2019. i druga je nova linija ove kompanije u Evropi, nakon Praga.

Letovi između dva grada će se obavljati četiri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom, petkom i subotom. Utorkom i petkom je polazak iz Šardže (SHJ) u 09.00 sa dolaskom u Beograd u 13.00, dok je povratak iz Beograda u 13.40, a dolazak u Šardžu u 21 čas. Četvrtkom i subotom je planirano vreme polaska iz Šardže u 15.45, dolazak u Beograd u 19.45, a povratak iz našeg glavnog grada u 21.45 i dolazak u UAE u 05.05 sati narednog jutra.

Letovi će se obavljati avionima Airbus A320 sa 168 putničkih mesta u jedinstvenoj ekonomskoj klasi.

Adel Al Ali, generalni direktor Air Arabije je izjavio da je veoma srećan što će dodati glavni i najveći grad Srbije, Beograd, u svoju mrežu destinacija. U saopštenju kompanije se navodi da je Beograd popularan grad bogate istorije i raznovrsne arhitekturom.

Air Arabia je aviokompanija koja ima baze na Bliskom istoku i u Severnoj Africi (UAE, Egipat i Maroko) iz kojih održava 155 linija. U Srbiji će imati žestoku konkurenciju pošto je Beograd povezan sa Dubaijem direktnim letovima aviokompanije flydubai, na kojima Emirates ima svoju oznaku prema kodšer ugovoru. Iz Beograda je moguće stići i do Abu Dabija i to svakodnvno letovima koje obavlja Etihad Airways u saradnji sa našom nacionalnom aviokompanijom Air Serbia.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije