Air Arabia povezuje Šaržu i Sarajevo od marta

Aviatica saznaje da će arapska low-cost avio kompanija Air Arabia otvoriti redovnu liniju između Šarže i Sarajeva od marta.

Datum / Date: 05.01.2016.

Autor / Author: Aviatica

Low-cost avio kompanija Air Arabia iz Šarže u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otvara redovnu liniju kojom će povezati ovaj grad sa Sarajevom.

Kako je Aviatica ekskluzivno saznala Air Arabia će za Sarajevo početi da leti od marta tri puta nedeljno.

Detalji o letovima još nisu poznati i čeka se da kompanija potpiše ugovor sa međunarodnim aerodrom Sarajevo, potvrđeno nam je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“Finalizirani su pregovori između aviokompanije Air Arabia i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a tačne informacije ćemo imati nakon potpisivanja ugovora”, potvrdila nam je Belma Čureković, zadužena za odnose sa javnošću na sarajevskom aerodromu.

Air Arabia je low-cost avio prevoznik čija centrala se nalazi u Šarži, gradu koji je deo metropolitenskog područja Dubaija. Glavni aerodromi sa kojih saobraća Air Arabia su Šarža (SHJ) u UAE, Aleksandrija (ALY) u Egiptu i Kazablabnka (CAS) u Maroku.

Šarža je veliki grad i sedište istoimenog emirata u okviru Ujedinjenih Arapskih Emirata. Grad se nalzi severno od Dubaija sa kojim je urbanistički potpuno spojen i čini jedinstveno metropolitensko područje.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije