airBaltic razmatrao povratak u Beograd ali je ipak odustao

airBaltic od oktobra do nove godine razmatrao uspostavljanje linije od Rige do Beograda, ali je nakon analize tržišta ipak odustao od te namere.

Datum / Date: 08.01.2016.

Autor / Author: Aviatica

Letonska avio kompanija razmatrala je prethodnih nekoliko meseci uspostavljanje redovne linije između Rige i Beograda. Kako je Aviatica saznala od izvora bliskog ovoj kompaniji linija za Beograd je bila ozbiljno uzeta u razmatranje, čak su i urađene neke pripremne radnje za njeno uspostavljanje.

U airBalticu su razmišljali o dva leta nedeljno za početak, ali je nakon analize tržišta ova linija odbačena.

“airBaltic u svakom trenutku razmatra preko 100 potencijalnih ruta, ali nismo u mogućnosti da objavimo bilo šta pre nego što se donese konačna odluka”, rekao je još u oktobru prošle godine za Aviaticu Janis Vanags, potpredsednik kompanije zadužen za korporativne komunikacije.

Kako smo saznali odmah nakon novogodišnjih praznika, odluka je doneta i to, nažalost, da se linija ne uspostavi. airBaltic je leteo do Beograda od maja 2010. ali je ona prvo suspendovana tokom zimske sezone 2010/2011, a potom i skroz ugašena. airBaltic je u to vreme zbog nagle i nekontrolisane ekspanzije u okviru koje je i bila otvorena linija ka Beogradu veoma brzo zapao u ozbiljne finansijske probleme. 2011. kompaniju napušta dotadašnji generalni direktor Bertolt Flick kome je zamereno da je bahato rukovodio kompanijom. airBaltic započinje period finansijske konsolidacije koji traje do 2014. kada se kompanija usled programa štednje i rezanja mnogih neprofitabilnih i nesmotrebo otvorenih linija ponovo vraća u plus.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije