Air Cairo duplira broj letova do Hurgade tokom zime

Veliko interesovanje srpskih putnika za odmorom u Egiptu ne jenjava. Iako Al Masria neće leteti, Air Cairo će imati dva leta nedeljno.

Datum / Date: 18.10.2018.

Autor / Author: Aviatica

Dobri hoteli, uvek toplo more i veoma povoljne cene aranžmana vratili su srpske putnike na egipatske plaže. Ove godine je zabeležena rekordna poseta Egiptu, ako je suditi prema letovima koji su do Hurgade oraganizovale čak tri aviokompanije: Air Serbia (Aviolet), Air Cairo i Al Masria.

Posle više godina pauze, Air Serbia se ovog leta vratila na aerodrom u Hurgadi. Organizovani su jednu seriju čarter letova koji su se obavljali na deset dana. Air Cairo, koji svoje kapacitete nudi kako turoperatorima tako isto i individualnim putnicima kroz slobodnu prodaju karata, je leteo čak pet puta nedeljno na redovnoj liniji Beograd – Hurgada. Egipatska aviokompanija Al Masria je ove sezone organizovala čarter letove na istoj relaciji dva puta nedeljno i to korišćenjem širokotrupnog aviona Airbus A330-200 velikog kapaciteta. Na svakom letu ove kompanije bilo je oko 300 putnika.

Prema trenutno objavljenom zimskom redu letenja, broj polazaka ka Egiptu iz Beograda će se značajno smanjiti u odnosu na letnju sezonu, ali će u poređenju sa prethodnom zimskom sezonom biti više letova – i to duplo.

Air Cairo planira da tokom celog zimskog reda letenja obavlja dva leta sedmično: sredom i nedeljom, što je najviše od kad ova kompanija leti ka Beogradu. Prošle godine je bio samo jedan let nedeljno.

Air Serbia nema u planu čarter letove tokom ka Egipt tokom zime, dok će Al Masria najverovatnije prekinuti sa letovima. Srpski turoperator Argus koji je zakupljivao njihove kapacitete tokom leta, od zime će svoje putnike prevoziti na redovnim linijama Air Caira.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije