Air Canada Rouge do Glazgova, Praga, Varšave i Budimpešte

Air Canada tokom narednog leta povezuje Toronto sa četiri nova evropska grada: Glazgov, Prag, Varšava i Budimpešta. Beograd nije u planu.

Datum / Date: 14.09.2015.

Autor / Author: Aviatica

Air Canada Rouge, ćerka avio-kompanija Air Canade, je najavila četiri nove linije ka evropskim gradovima sledeće godine.

Ova kompanija će povezati Toronto sa Glazgovom, Pragom, Varšavom i Budimpeštom.

Letovi za Glazgov počinju 13. juna i trajaće samo tokom letnje sezone, do 25. septembra. Obavljaće se tri puta nedeljno.

image

Beograd? Teško!

Beograd kao jedna od budućih destinacija Air Canade je malo verovatna mogućnost, rekao je za sajt Aviatica Kalin Rovinesku, prvi čovek kompanije tokom junskog sastanka Star Alliance koji je održan u Varšavi.

„Beograd je kao i mnogi drugi gradovi uvek na našem stolu kao jedna od budućih opcija. To se, nažalost, neće skoro dogoditi. Da bi jedna inter-kontinentalna linija mogla da bude uspešna tamo gde ne postoji dovoljno velika tražnja morate da imate jakog lokalnog partnera koji će vam puniti avione iz šireg regiona. Mi takvog partnera nemamo“, rekao je Rovinesku.

Prag dobija direktnu liniju do Toronta ranije i avioni će između dva grada početi da lete već 29. maja. Leteće tri puta nedeljno sve do 29. septembra.

Toronto i Varšava će biti povezani  takođe tri puta nedeljno, počev od 16. juna pa sve do 30. septembra, dok će letovi ka Budimpešti početi 10. juna i trajaće do 15. oktobra.

Svi letovi će biti obavljani avionima Boeing 767-300ER sa kapacitetom za 280 putnika. Ovi avioni poseduju dve putne klase: rouge (256) i premium rouge (24).

Avio-prevoznik Air Canada Rouge je zaseban prevoznik čiji je stoprocentni vlasnik Air Canada. Ovaj prevoznik i njegov brend se koriste za održavanje sezonskih i linija do odmorišnih destinacija. U potpunosti je uključen u sistem matične Air Canade čiju oznaku (AC) i nose njegovi letovi.

Novi evropski letovi će biti uključeni u mrežu letova Star Alliance kojoj pripada Air Canada i značajno će poboljšati ponudu transatlantskih letova između Evrope i Severne Amerike.

Guests climb aboard a plane in an Air Canada hanger at Toronto's Pearson Airport on Tuesday June 25, 2013, as the airline launches it's new "leisure carrier" Air Canada Rouge. THE CANADIAN PRESS/Chris Young

Ukrcavanje u avion na prvom letu Air Canada Rouge-a, 25. juna 2013. (c) THE CANADIAN PRESS/Chris Young

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije