Nove linije Austrian Airlines-a

Velika jesenja ekspanzija Austrian Airlinesa je počela uspostavljanjem linije ka Mančesteru. Slede Majami, Kolombo i Mauricijus.

Datum / Date: 14.09.2015.

Autor / Author: Aviatica

Austrian Airlines B777, Paine Field WA USA

Austrian Airines uvodi nove linije. Od 10. septembra ova kompanija je povezala Beč sa Mančesterom. Na novoj liniji Austrian-ov Fokker100 će leteti svakodnevno.

Veza sa Mančesterom je omogućena i putnicima iz Centralne i Istočne Evrope kojima je Beč najbliži i najudobniji transferni aerodrom. Sa dodatkom sedam novih letova nedeljno ka Mančesteru Austrian je u mogućnosti da ponudi čak pet letova svakog dana do Velike Britanije. Osim do Mančestera Austrian leti i do Londona i to četiri puta svakog dana.

8960594961_df111a4e79_b

Aerodrom Beč

Bečki aerodrom je baza i glavno čvorište Austrian Airlines-a. Beograd i Beč su povezani gotovo sa četiri leta svakog dana. Air Serbia (JU) obavlja svakodnevni let ujutro u 06:50, dok Austrian (OS) leti tri puta dnevno – u 08:10, 15:25 i 18:20. Izuzetak je petak kada nema večernjeg leta i subota kada nema jutarnjeg leta.

Nove linije tokom letnje sezone ka destinacijama za odmor na Mediteranu poboljšaće ponudu Austrian Airlinesa i u tom segmentu poslovanja. Pored linija za Lameciju i Bari, koje su nedavno najavljene Austrian povećava i broj letova do Napulja, grčkih ostrva i Baleara gde leti do sva tri ostrva Majorka, Menorka i Ibica.

Oktobar će biti veoma značajan mesec za austrijskog nacionalnog avio-prevoznika koji posluje u sistemu nemačke Lufthansa Grupe. Narednog meseca dogodiće se velika interkontinentalna ekspanzija. Prvo će 16. oktobra Austrian uspostaviti novu liniju ka Majamiju. Na ovoj liniji leteće Boeing 777 pet puta nedeljno.

Biće to šesta direktna destinacija Austriana u Severnoj Americi posle Njujorka (JFK i Newark), Vašingtona, Čikaga i Toronta. Kako su u ovoj kompaniji objavili „zbog povećane tražnje za američkim destinacijama biće dodati i novi polasci na postojećim linijama tako da ćemo ka svim tim gradovima leteti svakodnevno“.

Krajem oktobra (27. 10) Austrian uvodi jednom nedeljno let do Kolomba, glavnog grada Sri Lanke. Na ovoj liniji leteće Boeing 767. Dva dana kasnije istim tipom aviona Austrian počinje letove ka sve popularnijem Mauricijusu. Letovi će se obavljati četvrtkom iz Beča, sa povratkom petkom, a zbog velikog interesovanja za ovu liniju ona će odmah biti pojačana i drugim nedeljnim polaskom u vreme visoke sezone od 19. decembra do 27. februara.

OS nove linije jesen15

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije