Air France-KLM širi mrežu američkih destinacija

Od sledećeg letnjeg reda letenja Air France će leteti između Pariza i Dalasa, a KLM između Amsterdama i Bostona.

Datum / Date: 30.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Poznato je da aviokompanija Air France-KLM ima jednu od najgušćih mreža linija u Severnoj Americi i da zajedno sa svojim američkim partnerom Deltom putnicima na ova dva kontinenta može da ponudi veliki broj mogućnosti.

Ponuda ove kompanije koju čine dva nacionalna avioprevoznika Air France (Francuska) i KLM (Holandija) od sledeće godine će biti još bogatija. Upravo su najavljene dve nove američke destinacije.

Od 31. marta naredne godine Air France će povezati Pariz (aerodrom Charles de Gaulle) sa Dalasom u Teksasu. To će biti 13. američka destinacija francuske aviokompanije. Planirano je da ovu liniju održava avion Airbus A330 čiji je kapacitet 224 sedišta od čega 36 u biznis klasi, 21 u premijum ekonomskoj i 167 u ekonomskoj klasi.

Letovi do Dalasa će se tokom naredne letenje sezone obavljati od tri do pet puta nedeljno. Od 31. marta do 30. juna i od 4. septembra do 25. oktobra letovi će se obavljati sredom, petkom i nedeljom, a od 1. jula do 1. septembra i ponedeljkom i subotom. Polasci iz Pariza su predviđeni u 10.10 (sletanje u Dalas u 13.50 po lokalnom vremenu), a iz Dalasa u 15.45 (sletanje u Pariz u 08.15 narednog dana).

KLM do Bostona

Holandski KLM takođe uvodi novu destinaciju u svoju ponudu, a u pitanju je Boston u Masačusetsu. Naredne godine, tokom letnje sezone će biti uvedena tri leta nedeljno između Amsterdama i Bostona. Na ovim letovima će saobraćati avioni Airbus A330-300 kapaciteta 292 putnika, od kojih 30 sedišta u World Business klasi, 40 u Economy Comfort i 222 u ekonomskoj klasi.

Nova linija će biti dopuna na već postojeća dva leta između Amsterdama i Bostona Delta Air Lines, partnerske aviokompanije sa kojom je Air France-KLM udružen u zajednički poduhvat prevoza putnika na transatlantskoj ruti između Evrope i Severne Amerike. Letovi će se obavljati sredom, petkom i nedeljom. Polasci iz Amsterdama su predviđeni u 17 časova (sletanje u Boston u 18.30 po lokalnom vremenu), a povratak iz Bostona je planiran u 22 uz sletanje u Amsterdam u 10.35 narednog jutra.

Aviokompanija Air France-KLM ima ugovor o saradnji sa srpskom nacionalnom aviokompanijom Air Serbia kojim je omogućeno putnicima iz Srbije da preko Pariza ili Amsterdama lete do svih destinacija ove kompanije u Severnoj Americi po cenama iz ponude Air France-KLM-a.

Važna napomena: Ovaj članak je promotivni i sadrži plasiranje proizvoda i usluga. Objavljen je u sklopu sporazuma o medijskoj saradnji sajta Aviatica i kompanije Air France-KLM.
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije