Air France-KLM uvodi izmene u Flying Blue nagradni program

Od 1. aprila 2018. Flying Blue, popularni nagradni program za česte putnike, će biti unapređen i pojednostavljen.

Datum / Date: 31.01.2018.

Autor / Author: Aviatica

Flying Blue, jedan od najvećih nagradnih programa za česte i lojalne putnike u avio-saobraćaju (frequent flyer program) će biti značajno poboljšan i promenjen od 1. aprila ove godine.

Vlasnik programa kompanija Air France-KLM je načinila niz promena koje treba da pojednostave njegovo korišćenje i da omogući još više povlastica članovima.

U Flying Blue je učlanjeno preko 15 miliona putnika koji koriste letove aviokompanija Air France i KLM ali i brojnih partnerskih aviokompanija TAROM, Kenya Airways, Aircalin i drugih članica Sky Team alijanse. U ovom programu mogu da učestvuju i putnici avioprevoznika Joon, Transavia i HOP! koje su deo Air France-KLM grupe.

Osnovna novost u programu od 1. aprila 2018. biće način na koji se stiču nagradne milje. Ubuduće će njihov iznos zavisiti od cene koja je plaćena za aviokartu.

Na svaki potrošeni evro putnici, članovi programa, će ostvarivati određenu količinu nagradnih milja, u zavisnosti od statusa koji imaju u programu. Ivory članska karta će putnicima donositi 4 nagradne milje za svaki potrošeni evro. Silver članovima će biti dodeljeno šest milja, gold članovima sedam, a platinum članovima osam.

FLYING BLUE – Kartice za četiri različita statusa: Ivory, Silver, Gold i Platinum

Sakupljene nagradne milje neće imati rok trajanja. One će zauvek ostajati na računu člana programa sve dok on bar bar jednom u dve godine leti nekom od kompanija u programu.

Nagradne milje će moći da se iskoriste za plaćanje aviokarata, a putnici će moći do 25% vrednosti karte u miljama da plate novcem. Sve tarife će biti dostupne za rezervaciju i plaćanje miljama.

Ova promena će važiti od juna 2018. Putnici će svoje milje moći da iskoriste i za kupovinu dodatnih usluga tokom leta, rezervacija određenog sedišta, naručivanje a la cart obroka ili doplata za višak prtljaga. Sve dodatne usluge plaćene novcem će putnicima takođe donositi i nagradne milje.

Članovi programa će, kao i do sada, biti razvrstani u četiri kategorije: Ivory, Silver, Gold i Platinum, a svoj status će ostvarivati na osnovu sakupljenih „experience“ poena (EP).

Flying Blue će prema određenoj tablici za svaki let putniku obračunavati broj ostvarenih EP. Svi članovi će automatski biti sa Ivory statusom, a sa 100 ovakvih poena putnik će sticati status Silver, sa 180 Gold i sa 300 Platinum.

Sve novosti u programu će omogućiti veću jednostavnost i lakše korišćenje i praćenje od strane putnika. Program će biti daleko fleksibilniji sa mnogo više mogućnosti za ostvarivanje nagradnih milja i za njihovo trošenje.

Važna napomena: Ovaj članak je promotivni i sadrži plasiranje proizvoda i usluga. Objavljen je na sajtu Aviatica u sklopu sporazuma o medijskoj saradnji sa kompanijom Air France-KLM.
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije