easyJet uvodi liniju od Beograda do aerodroma Berlin-Tegel

U okviru ekspanzije sa berlinskog aerodrom Tegel nakon gašenja Air Berlina, easyJet uvodi mnoge nove linije, a među njima i ka Beogradu.

Datum / Date: 30.01.2018.

Autor / Author: Aviatica

Low-cost aviokompanija easyJet će uspostaviti direktnu liniju između Beograda i aerodroma Berlin-Tegel, saopštila je ova aviokompanija.

Početak letova je planiran za 10. avgust ove godine. Prema redu letenja easyJet će na novoj liniji leteti tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom, petkom, a od 2. septembra će uvesti i četvrti let koji će se obavljati nedeljom.

Ženeva uskoro u prodaji!

Linija Beograd – Ženeva će se uskoro ponovo naći u prodaji. Kako nam je potvrdio Adrijen Đakero, direktor komunikacija easyJet-a ovaj let će najverovatnije biti u prodaji od druge polovine feruara. Nije, međutim, poznato od kada će linija ponovo biti operativna.

Karte za nove letove su već u prodaji preko sajta easyJet.com, a najniža cena karte u jednom smeru sa svim uračunatim taksama kretaće se od 21,35 evra.

EasyJet je počeo veliku ekspanziju sa berlinskog aerodroma Tegel nakon gašenja Air Berlina. Ova je kompanija preuzela jedan broj aviona Airbus A320 od Air Berlina, a na aerodromu Tegel će tokom ove godine pojačati svoju bazu dodavanjem 13 novih aviona na postojećih 12, čime će Tegel postati druga najveća baza ove kompanije posle one na aerodromu London-Gatwick.

Među 23 nove linije sa berlinskog aerodroma Tegel koje će biti uspostavljene ove godine počev od marta su i Fuerteventura, Helsinki, Milan-Malpensa, Pafos, Stokholm-Arlanda i Tel Aviv kao i linije u domaćem saobraćaju prema Frankfurtu, Minhenu, Diseldorfu i Štutgartu.

„Srećan sam što danas mogu da najavim novu liniju iz Beograda kao deo naše ekspanzije sa berlinskog aerodroma Tegel. Berlin-Tegel je naša druga nova destinacija iz Beograda koju ćemo uvesti na leto 2018. posle Bazela“, rekao je Tomas Hagenson, menadžer easyJet-a.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije