Air France redizajnira biznis klasu i uvodi odgovoran ketering

Od jeseni 2022. Air France će početi sa uvođenjem nove, redizajnirane kabine biznis klase u dugolinijskom saobraćaju.

Datum / Date: 17.05.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air France

Air France je predstavio javnosti svoju novu biznis klasu na letovima u dugolinijskom saobraćaju.

Počev od ove jeseni, Air France će u 12 aviona Boeing 777-300 redizajnirati kabinu biznis klase. Čuveno sedište ove avio-kompanije redizajnirano je tako da se sada pretvara u pravi krevet dug skoro dva metra i svakom putniku puža direktan pristup prolazu, kao i punu privatnost zahvaljujući kliznim vratima. Sedište je takođe opremljeno 17,3-inčnim 4K ekranom, slušalicama za smanjenje buke, novom Bluetooth vezom koja omogućava putnicima da koriste sopstvene slušalice i nekoliko električnih utičnica.

Air France uvodi novine i u ostale kabine. U premijum ekonomskoj kabini putnicima su dostupna sedišta koja nude 96 cm prostora za noge, sa proširenim naslonom koji se spušta do 124 stepena i sa USB, A i C portovima. U sedište su integrisane i nove audio slušalice koje smanjuju buku. U ekonomskoj klasi sedišta imaju  širinu od 43 cm, nagib od 119 stepeni i 79 cm prostora za noge, a opremljena su USB A portom.  Sedišta u ove dve kabine opremljena su 13,3-inčnim 4K ekranom visoke definicije sa Bluetooth vezom, idealnim za uživanje u dostupnom zabavnom programu tokom leta.

Novi održivi ketering

Air France će u skladu sa proklamovanim ciljem održivog razvoja promeniti i svoj ketering. Kao društveno odgovorna kompanija, Air France će koristiti većinom namirnice lokalnog porekla. Jela će biti u potpunosti pripremljena u Francuskoj većinom od organski uzgajanih namirnica sa francuskih farmi.

Jelovnik za biznis klasu pripremaće vrhunski francuski kuvari sa Mišelinovim zvezdicama, a u borbi protiv bacanja i rasipanja hrane, putnicima će biti ponuđeno da unapred izaberu svoj obrok tokom leta.

Kompanija se obavezala da će do kraja godine eliminisati 90 posto plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu te da će koristiti ekološki održivu ugostiteljsku opremu. Na letovima će se vršiti i selekcija otpada.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije