Air France se ne vraća u Beograd u junu

Air France će u junu obaviti tek 15 posto od redovnog reda letenja, a među linijama koje se vraćaju nema Beograda, Zagreba i Sofije.

Datum / Date: 19.05.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Presecanje vrpce / Air France Beograd

Od juče, 18. maja, počela je postepena obnova avio-saobraćaja francuskog nacionalnog avio-prevoznika Air France. Iz ove kompanije je saopšteno da će se saobraćaj do 30. juna postepeno vraćati, ali da će biti obavljan tek sa 15-tak posto kapaciteta pređašnjeg reda letenja.

U novom redu letenja, koji je objavljen za period do kraja juna, nema Beograda, ali ni Zagreba i Sofije. Letovi do Ljubljane i Budimpešte su planirani u ovom periodu. Da li će se Beograd naći u planu obnove letova Air France-a za jul ostaje nam da sačekamo početak juna, za kada je najavljeno objavljivanje rasporeda za jul i avgust.

Air France je leteo sve vreme tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa Covid-19, ali sa 3 do 5 posto kapaciteta. Ova kompanija trenutno održava 43 linije sa smanjenim brojem letova.

U saopštenju koje je objavljeno, obnova saobraćaja upravo počinje, a prva faza će trajati do 30. juna i u njoj će leteti samo 75 aviona iz flote kompanije koja inače broji 224 letelice.

Letovi će biti postepeno obnavljani u skladu sa dinamikom popuštanja mera u svetu, a prilikom njihove realizacije pratiće se sve propisane mere zdravstvene zaštite.

U prvoj fazi, Air France namerava da leti do nekoliko domaćih destinacija, francuskih prekomorskih departmana, šest destinacija u regionu Bliskog istoka i Indije, četiri do pet gradova Afrike, Hongkoga, Osake, Tokija, Seula i Singapura u Aziji. U Južnoj Americi će leteti do Sao Paula i Rio de Žaneira, a u Severnoj do Njujorka, Los Anđelesa, Montreala i Meksiko Sitija.

Kada je Evropa u pitanju, prvo će biti obnovljeni letovi do Amsterdama, Atine, Barselone, Barija, Bergena, Berlina, Birmingena, Bolonje, Bukurešta, Budimpešte, Kopenhagena, Dubaija, Diseldorfa, Edinburga, Firence, Frankfurta, Ženeve, Hamburga, Hanovera, Herakliona, Ibice, Lisabona, Ljubljane, Londona, Madrida, Mančestera, Milana, Minhena, Napulja, Njukasla, Osla, Palme, Porta, Praga, Rima, Stokholma, Varšave, Venecije, Beča, Jerevana i Ciriha.

Air France obaveštava sve putnike da se pre planiranog putovanja raspitaju o svim važećim merama u zemlji u koju putuju, da provere da li imaju pravo da uđu u tu zemlju i da li postoje određeni uslovi koje treba da ispune. Što se samog leta tiče, u Air France-u je na snazi odluka o obaveznom nošenju maske za nos i usta tokom celog trajanja leta, a temperatura će se meriti pre ukrcavanja na svaki let.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije