Air Italy obavio prvi let na novoj liniji od Milana do Majamija

Italijanska aviokompanija Air Italy obavila je prvi let na novoj liniji od Milana do Majmija, drugoj posle Njujorka u Severnoj Americi.

Datum / Date: 11.06.2018.

Autor / Author: Aviatica

Majami je druga severnoamerička destinacija italijanske aviokompanije Air Italy, koja pod novim brendom i uz Qatar Airways kao suvlasnika nastavlja poslovanje na osnovama aviokompanije Meridiana.

Do kraja juna Air Italy očekuje popunjenost od 80% na svoje dve linije do SAD – ka Njujorku, do koga su počeli prošle nedelje, i Majamiju. Sledeća dalekolinijska destinacija je Bangkok sa kojim je planirano da se Milano poveže od 9. septembra.

Liniju ka Majamiju održavaće avionom Airbus A330-200 sa 18 mesta u biznis i 236 mesta u ekonomskoj klasi.

„Već smo rasprodali 50% kapaciteta od planiranih 120.000 sedišta tokom leta“, izjavio je Neil Mills, direktor saobraćaja aviokompanije Air Italy. On je povodom nove linije izjavio da je impresioniran činjenicom da je već sada polovina svih putnika na dve linije ka Njujorku transferna, tj. lete preko Milana ka Rimu, Napulju ili Palermu.

Svi interkontinentalni letovi aviokompanije Air Italy su povezani sa celom mrežom letova ove kompanije u domaćem saobraćaju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije