LOT naručio još šest novih aviona Boeing 737 MAX

LOT povećava svoju srednjelinijsku flotu naručivanjem novih šest Boeing-ovih aviona 737 MAX.

Datum / Date: 08.06.2018.

Autor / Author: Aviatica

LOT je naručio dodatnih šest aviona Boeing 737 MAX koje će koristiti za srednjelinijski saobraćaj. Pet aviona će biti isporučeno poljskoj aviokompaniji direktno iz fabrike Boeinga u Rentonu pored Sijetla već do kraja 2018. godine, a poslednji šesti će u Varšavu stići tokom 2020.

Novi avioni će se koristiti za neke od najpopularnijih linija poljskog avioprevoznika u kao što su linije za Madrid, London, Frankfurt i Tel Aviv.

„Ne samo da su ovi avioni značajno efikasniji i da je njihovo korišćenje jeftinije za aviokompaniju, već su i ekološki. Oni proizvode manje buke, troše manje goriva i samim tim emituju manje količine štetnih gasova u atmosferu“, kaže Adrijan Kubicki, direktor korportativnih komunikacija LOT-a.

„Nabavka novih aviona je samo još jedan korak ka pozicioniranju LOT-a na lidersku poziciju u regionu srednje i istočne Evrope. LOT je vodeća kompanija u ovom regionu, koja postavlja standarde“, dodao je Kubicki.

LOT je među prvim aviokompanijama u Evropi počeo da koristi najnoviji model omiljene Boeingove familije 737. Trenutno za ovu kompaniju lete dva aviona 737 MAX. Još tri ranije naručena aviona treba da stignu u LOT između juna i jeseni ove godine, dok će četvrti stići u maju 2019. Sa novom porudžbinom LOT će na raspolaganju imati ukupno 12 aviona Boeing 737 MAX.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije