Air Italy: Odlični rezultati prve letnje sezone

Aviokompanija Air Italy je objavila izvanredne operativne rezultate tokom svoje prve letnje sezone.

Datum / Date: 25.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Air Italy je objavila izvanredne operativne rezultate u svojoj prvoj letnjoj sezoni pod novim imenom (ranije Meridiana) kako na linijima sa Sardinije tako i na nedavno uspostavljenim linijima između Italije i SAD.

Iako je tek što je uspostavljena linija od Milana do Majamija, a u junu od Milana do Njujorka, na ove dve linije je ostvarena popunjenost putničke kabine od preko 90 posto.

Ujedno na linijama iz Olbije na Sardiniji odakle Air Italy direktno leti do 11 gradova, prevezeno je preko 500.000 putnika samo između juna i septembra.

Iz kompanije poručuju da su prezadovoljni ostvarenim rezultatima i da će sada početi da se okreću novim linijama koje planiraju da otvore ka Istoku. Nedavno je otvorena direktna linija od Milana ka Bangkoku, a krajem oktobra ovaj će grad biti povezan i sa Delhijem i Mumbaijem.

„Nastavićemo da unapređujemo našu uslugu i da dalje razvijamo flotu dodavanjem novih aviona“, kažu u ovoj kompaniji.

U zimskom periodu u planu je povećanje broja letova na liniji Milano – Njujork sa pet na šest nedeljno, a od 1. decembra će biti dodat i sedmi let dnevno čime će ova linija postati svakodnevna. Linija do Bangkoka će biti pojačana sa petim nedeljnim letom od 28. oktobra.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije