Air Montenegro privremeno ojačava flotu iznajmljenim avionom

Air Montenegro privremeno iznajmio avion od German Airways-a kako bi osigurao dovoljno kapaciteta za otpočinjanje saobraćaja.

Datum / Date: 09.06.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Kostnix57 / Wikimedia

Nova crnogorska aviokompanija Air Montenegro zvanično počinje sa radom 10. juna kada će obaviti prvi komercijalni let na liniji od Podgorice do Beograda.

Kako bi osigurao pouzdanost operacija i obezbedila dodatni kapacitet u svojoj floti, ova je kompanija privremeno iznajmila još jedan avion.

Pored aviona Embraer 195 registarskih oznaka 4O-AOA, koji ima u svojoj floti, Air Montenegro je iznajmio još jedan Embraer 190 od nemačke aviokompanije German Airways. Kapacitet iznajmljenog aviona je 100 putničkih mesta i on će se koristiti za letačke operacije dok drugi avion koji je u vlasništvu kompanije, 4O-AOB, ne uđe u saobraćaj.

REKLAMA


„Posvećeni smo našim putnicima i našem radu pristupamo jako detaljno iodgovorno. Uvođenje dodatnog aviona je primjer dobre prakse u vazduhoplovstvu da odmah na početku imamo dodatnu sigurnu podršku dok naša flota ne bude kompletirana. Najam aviona je u sklopu našeg planiranog budžeta i odgovara na trenutno interesovanje tržista i planirani red letenja u redovnom i charter saobraćaju“, navedeno je u saopštenju kompanije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije