Air Serbia će leteti direktno do Sankt Peterburga

U samo nekoliko dana Air Serbia je najavila otvaranje novih linija ka Hamburgu, Kijevu i Ohridu, a sada se ovoj družini gradova priključuje i dugo očekivani Sankt Peterburg.

Datum / Date: 18.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Srpski nacionalni avio prevoznik je doneo odluku da uspostavi direktan saobraćaj između Beograda i Sankt Peterburga.

Jedan od najlepših gradova sveta, ruska carska prestonica, dugo je bio jedna od najželjenijih i najtraženijih destinacija kod nas pa će se napokon od leta ove godine naći u mreži direktnih destinacija sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“.

Air Serbia će uspostaviti redovnu liniju ka Sankt Peterburgu (LED) počev od 18. juna. Letovi će se obavljati tri puta nedeljeno:  utorkom, četvrtkom i subotom, avionom Airbus A319.

Kapacitet za ovu liniju oslobođen je redukcijom reda letenja na liniji Beograd-Varšava,  koja ne pokazuje očekivane rezultate. Air Serbia će smanjiti broj polazaka ka Varšavi na četiri nedeljno, a u tim terminima koji se oslobađaju uvešće letove za Sankt Peterburg.

Let utorkom će biti obavljan kao jutarnji, sa polaskom u 6:30 časova, dok će letovi četvrtkom i subotom biti popodnevni, sa polascima u 17 časova. Prema saopštenju koje je Air Serbia izdala najniža cena povratne karte u ekonomskoj klasi na novoj liniji će biti 232 evra sa svim uključenim taksama.

Prema planu Air Serbije letovi ka Sankt Peterburgu će biti obavljani od 18. juna do kraja letnje sezone. Nije poznato da li će biti nastavljeni i tokom zime.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije