Avionska nesreća flydubaija kod Rostova na Donu

Avion flydubaija se srušio kod aerodroma u Rostovu na Donu i tom prilikom je život izgubilo 55 putnika i 7 članova posade.

Datum / Date: 19.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Avion Boeing 737-800 avio kompanije flydubai na letu FZ981 se srušio rano jutros nedaleko od piste na aerodromu u Rostovu na Donu.

U nesreći je poginulo 55 putnika i sedam članova posade, potvrdila je avio kompanija.

„Sa velikim žaljenjem potvrđujemo da se rano jutros dogodila nesreća na našem letu FZ981 u Rostov na Donu u kojoj je poginulo 55 putnika među kojima 33 žene, 18 muškaraca i četvoro dece. Među putnicima je bilo 44 državljana Rusije, 8 iz Ukrajine, dva iz Indije i 1 iz Uzbekistana. U nesreći je stradalo i sedam članova naše posade“, navedeno je u saopštenju flydubaija.

FZ981

Avion na letu FZ981 iz Dubaija (DXB) do Rostova na Donu (ROV) se 19. marta 2016. u 3:50 po lokalnom vremenu srušio tokom drugog pokušaja sletanja po veoma lošem vremenu usmrtivši 55 putnika i 7 članova posade.

Prema prvim informacijama avion je pao prilikom drugog pokušaja sletanja u uslovima veoma slabe vidljivosti i lošeg vremena. Pao je oko 100m levo od piste i tom prilikom eksplodirao. Na internetu se pojavio i snimak obližnjih nadzornih kamera koje su navodno uhvatile trenutak udara i eksploziju.

flydubai je avio kompanija iz Dubaija koja povezuje ovaj grad sa preko 90 destinacija u Istočnoj Evropi, Srednjoj Aziji, Bliskom istoku, Indiji i Istočnoj Africi. Ovo je prva nesreća u istoriji kompanije.

Generalni direktor flydubija Ghaith Al Ghaith je izrazio najiskrenije saučešće porodicama nastradalih putnika i članova posade. „Svi u flydubaiju smo u velikom šoku i naša srca su sa porodicama i prijateljima svih nastradalih. Još uvek ne znamo sve detalje ove nesreće, ali blisko sarađujemo sa lokalnim vlastima kako bismo utvrdili razlog ove strašne nesreće. Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo porodicama postradalih“, izjavio je Al Ghaith rano jutros.

Avion flydubaija registarske oznake A6-FDN koji se srušio u Rostovu na Donu

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije