Air Serbia će obavljati dva leta dnevno za povratak naših državljana

Iz Vlade Srbije najavljeno da će Air Serbia u narednim danima obavljati po dva leta dnevno kako bi vratila naše državljane koji su zaglavljeni u inostranstvu.

Datum / Date: 25.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Air Serbia je danas obavila dva vanredna polaska kako bi prevezla naše državljane koji su zaglavljeni na inostranim aerodromima i destinacijama. Ministar spoljnih poslova Republike Srbije je danas izjavio da državljana Srbije ima širom sveta i da je zbog toga Vlada angažovala aviokompaniju Air Serbia koja će ih u narednim danima prevoziti nazad u Srbiju.

Danas, 25. marta su organizovani polasci do Istanbula i Larnake. Avion iz Istanbula je sleteo na beogradski aerodrom u 13.10, dok će se avion iz Larnake vratiti tokom noći, a u povratku će imati sletanje u Solun.

Poznato je da je sutra planiran vanredan let ka Londonu (aerodrom Heathrow), dok druga destinacija još nije poznata, a prema našim saznanjima to bi mogao biti Dubai, ali nije isključeno da avion sutra odleti do Dohe ili ponovo do Istanbula.

Vlade mnogih evropskih zemalja su repatrijaciju organizovale drugačije. Od momenta kada su pojedine aviokompanije obustavile sav saobraćaj, one su odmah izdale vanredan red letenja gde se unapred znalo kad i gde će leteti po svoje građane. To su uradili i Austrija, čije građane prevozi Austrian i Poljska sa svojom aviokompanijom LOT. Slično rade i Air France, Aeroflot, Lufthansa i Alitalia.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije