Air Serbia prevozi Amerikance za Los Anđeles

Američka ambasada u Beogradu je angažovala Air Serbiju da preveze Amerikance iz Srbije za Ameriku, pa je YU-ARA odletela za Los Anđeles.

Datum / Date: 26.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Adam Moreira / Wikimedia

Američka ambasada u Beogradu je juče pozvala državljane Sjedinjenih Američkih Država da se prijave za odlazak kući ukoliko to žele. Oni su unajmili avion Air Serbije.

YU-ARA, najveći avion u floti naše nacionalne aviokompanije, koji se koristi za letove do Njujorka, je danas odleteo sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla (BEG), ka međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu (LAX).

Kako Aviatica saznaje, ovaj će avion u povratku iz Amerike prevesti i naše državljane koji se nalaze na Zapadnoj obali.

Air Serbia je danas obavila i let ka londonskom aerodromu Heathrow kako bi preuzela naše državljane iz Velike Britanije koji se vraćaju kući.

Saznajemo i da će jedan let sutra, u petak, 26. marta biti obavljen ka Berlinu. Ambasada Srbije u Nemačkoj je pozvala naše državljane koji su se zatekli u Nemačkoj da se prebace do Berlina, odakle će biti vraćeni u Srbiju.

Italijanska aviokompanija Alitalia je takođe danas obavila let od Beograda do Rima, kako bi prevezla svoje državljane koji su se zatekli u Srbiji.

Foto: Adam Moreira / Wikimedia
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije