Air Serbia je obnovila avio-saobraćaj

Air Serbia pokrenula redovan avio-saobraćaj sa beogradskog aerodroma ka Frankfurtu i Cirihu.

Datum / Date: 21.05.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, od četvrtka, 21. maja ujutro, ponovo putnici. Nakon jednog leta Wizz Air-a koji je obavljen iz Londona, 18. maja, danas je i srpski nacionalni avio-prevoznik obnovio redovne letove.

Prema redu letenja beogradskog aerodroma danas će Air Serbia obaviti dva povratna leta do Frankfurta i tri povratna do Ciriha.

Prema originalnom redu letenja, Air Serbia je prvobitno planirala da danas obavi po jedan let do Frankfurta i Ciriha, ali je zbog izuzetno velike tražnje uvela i dodatne letove. Kako Aviatica nezvanično saznaje, svih pet letova u smeru ka Beogradu su rasprodati do poslednjeg mesta.

Prvi let koji je jutros obavljen je bio ka Cirihu u 7.20, a planirana su još dva leta ka ovom gradu – u 12.40 i 18.05. Prvi let ka Frankfurtu je planiran za 17 časova, a drugi samo pola sata kasnije.

Air Serbia će ponovo leteti u nedelju, 24. maja, kada su planirani redovni letovi ka Londonu i Beču. Od danas pa do 14. juna, kada se očekuje obnavaljanje saobraćaja ka svim destinacijama, biće organizovan ograničen broj letova prema Londonu (Heathrow), Frankfurtu, Cirihu, Beču, a zbog velike tražnje uvedeni su i polasci ka Parizu (CDG) i Amsterdamu sa jednim letom nedeljno počev od 31. maja.

Komercijalni saobraćaj prema Njujorku biće obnovljen 6. juna sa jednim polaskom nedeljno, dok će od 13. juna biti dodat povećano na dva leta nedeljno.

Air Serbia će biti prva avio-kompanija koja će obnoviti saobraćaj do Ljubljane i to 29. maja, a potom će u prve dve nedelje juna poleteti i ka drugim gradovima u regionu, Tivtu, Sarajevu, Banjaluci i Skoplju.

Svi letovi će se obavljati u skladu sa odlukama regulatornih organa drugih država, a putnici su sami dužni da se raspitaju o mogućnostima ulaska u druge zemlje. Na svim letovima Air Serbije će se primenjivati posebne zdravstvene mere zaštite.

Još jedan Dreamliner u Beogradu

Na beogradski aerodrom danas će sleteti i avion Dreamliner (Boeing 787-9) avio-kompanije Etihad Airways. Ova kompanije je pre nekoliko dana proširila raspored specijalnih letova iz Abu Dabija, a jedan od njih je upravo današnji let ka Beogradu. Avionom će se u Srbiju vratiti naši građani koji se nalaze u UAE, a biće dopremljena i medicinska oprema.

Vanredni let ka Beogradu će danas obaviti i Air Malta (KM 7259).

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije