Air Serbia najavila letove do Njujorka od juna

Air Serbia najavila letove do Severne Amerike. Između Beograda i Njujorka (aerodrom JFK) će leteti iznajmljenim avionom A330-200, pet puta nedeljno počev od juna 2016.

Datum / Date: 09.11.2015.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia je na današnjoj konfenciji za novinare najavila uspostavljanje redovnog saobraćaja između beogradskog aerodroma Nikola Tesla i aerodroma JFK u Njujorku.

Kako je navedno u saopštenju ove kompanije novi letovi će biti obavljani jednim avionom Airbus A330-200, koji će biti iznajmljen od neke od članica Etihadove neformalne avio-alijanse.

Do Njujorka će se leteti pet puta nedeljno, a u danima kada ne bude direktnog leta putnici će moći da koriste letove partnerske kompanije Air Berlin sa presedanjem u Berlinu ili Diseldorfu.

business-man-question-mark1 (1)

Ima li putnika?

O potencijalu novog leta do Amerike, čitajte narednih dana na sajtu Aviatica. U mini istraživanju koje smo sproveli došli smo do podataka o tačnom broju putnika iz Beograda ka Severnoj Americi.

Iako su u saopštenju naveli da letovi počinju od juna naredne godine, to je još uvek neizvesno s obzirom da će otvaranje ove linije ipak zavisiti od dozvola koje Air Serbiji treba da izdaju američke vazduhoplovne vlasti.

U Air Serbiji, Etihad Airwaysu i Vladi Srbije se nadaju da će dozvole stići u narednih nekoliko dana.

Do tada se neće znati ni precizan red letenja, dani kada ni Air Serbia letela za Ameriku kao i vremena poletanja i sletanja, koja će zavisiti od dostupnosti slotova na najvećem njujorškom aerodromu i jednom od najprometnijih u svetu.

Ako sve bude kako treba od narednog juna će Srbija i SAD biti ponovo povezani direktnom avio linijom posle deset godina, kada je između Beograda i Njujorka leteo Jat Airways avionom Boeing 767-200 u saradnji sa Uzbekistan Airlinesom. U Air Serbiji i Vladi Srbije ovu činjenicu ignorišu, i u svom saopštenju tvrde da će ovi letovi ka Americi biti prvi posle 24 godine.

Air Serbia je ovom prigodom izbacila i novu reklamu za Njujork sa zvezdicom, što je objašnjeno u fusnoti u kojoj se kaže „nakon dobijanja potrebnih dozvola“.

reklama za njujork sa zvezdicom

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije