Air Serbia objavila nove linije iz Niša i Kraljeva

Air Serbia je širi mrežu linija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu prema Odluci Vlade Srbije o pokretanju linija od javnog interesa.

Datum / Date: 22.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia od 4. januara 2022. godine počinje uspostavljanje linija od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu.

Srpska nacionalna avio-kompanija će saobraćati na redovnim linijama između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, dok će iz Kraljeva obavljati letove do Istanbula. Navedene destinacije će biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta. Avio-karte su u prodaji.

Pored toga, tokom letnje sezone obavljaće se sezonski letovi na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina, kao i Kraljevo-Solun i Kraljevo-Tivat. Air Serbia će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.

 „Raduje nas što proširujemo ponudu iz regiona Južne i Zapadne Srbije i Šumadije. Na taj način ćemo našim putnicima značajno olakšati planiranje putovanja, ali ćemo i doprineti jačanju komercijalnih i turističkih aktivnosti u tim delovima Srbije. Po prvi put se uvode letovi između Niša i Beograda, što će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije. Takođe, veoma nam je drago što Niš povezujemo i sa Kelnom, našom novom, i petom po redu, destinacijom u Nemačkoj,“ izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Poznat po čuvenoj Kelnskoj katedrali, upisanoj na Uneskovu Listu svetske kulturne baštine kao savršen primer gotičke arhitekture, Keln predstavlja četvrti po veličini grad u Nemačkoj. Najstarija Gradska kuća u celoj zemlji, muzej Ludvig sa stotinama dela Pabla Pikasa i živopisna atmosfera Belgijske četvrti samo su neke od atrakcija koje grad na reci Rajni nudi posetiocima.

Uvođenjem redovnih letova iz Niša i Kraljeva do Istanbula, grad na Bosforu postaje jedina destinacija u mreži Air Serbije do koje će se letovi obavljati sa sva tri aerodroma u Srbiji, čime se značajno osnažuje povezanost sa Turskom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije