Air Serbia od juna sleće na Terminal 1 na aerodromu JFK u Njujorku

Air Serbia najavila promenu terminala na aerodromu JFK od 3. juna gde će umesto na Terminal 4 sletati na Terminal 1.

Datum / Date: 10.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia će od 3. juna za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi (JFK) u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji trenutno sleću avioni srpske nacionalne aviokompanije. Na Terminalu 1 obavljaju se isključivo međunarodni dolasci i odlasci, pa će Air Serbia novi terminal deliti sa najvećim avio-prevoznicima iz celog sveta.

Nakon planirane obnove, koja ujedno predstavlja i najveći kapitalni projekat u istoriji njujorške vazdušne luke, Terminal 1 će biti najprostraniji i najsavremeniji na aerodromu Džon F. Kenedi. Uz 23 nova gejta, unapređeni terminal će biti četiri puta veći od postojećeg i obuhvataće prostor trenutnih Terminala 1 i 2 i bivšeg Terminala 3, a putnicima će ponuditi brojne pogodnosti.

„Ponosni smo što se pridružujemo domu svih glavnih internacionalnih avio-prevoznika. Naši putnici će biti u prilici da uživaju u većem prostoru i manjoj gužvi, a u bliskoj budućnosti, kada se završi obnova, Terminal 1 će biti najraskošniji u celom Njujorku i okolini“, izjavio je Džordž Petković, regionalni direktor Air Serbije za Severnu i Južnu Ameriku.

Air Serbia je počela sa obaveštavanjem putnika o promeni terminala putem svih kanala komunikacije – sms poruka, veb-sajta i zvanične stranice na društvenim mrežama.

Nacionalna aviokompanija do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom, uz planove da pojača frekvenciju kada se situacija sa pandemijom stabilizuje.

Čak i u nepovoljnim okolnostima po globalnu avio-industriju, Er Srbija je zabeležila dobre rezultate tokom prethodne godine i, sa 67 odsto na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, našla se na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do ”Velike jabuke” u septembru 2020. godine, navodi se u saopštenju kompanije.

Direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država uspostavljena je istorijskim letom za Njujork 23. juna 2016. godine, posle pauze od gotovo četvrt veka. Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti Air Serbije, Airbus A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Foto: Air Serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije