Austrian, Lufthansa i SWISS neće naplaćivati rebooking fee do kraja maja

Aviokompanije Lufthansa Grupe, Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa i SWISS neće naplaćivati rebooking fee do kraja maja.

Datum / Date: 10.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Lufthansa Group

Krajem avgusta 2020, Austrian Airlines (OS) je promenio strukturu tarifa kako bi putnicima omogućio veću fleksibilnost prilikom planiranja putovanja. Od tada je nadoknada za promenu rezervacije (rebooking fee) suspendovana za sve tarife.

Suspenzija nadoknade kod sve četiri aviokompanije je produžena sve do kraja maja 2021. Za sve karte koje su izdate do sada ili će biti izdate u narednom periodu, sve do 31. maja 2021. neće biti naplaćivan rebooking fee, a putnici će moći da menjaju svoje rezervacije onoliko puta koliko to žele i moraju. Nakon tog datuma besplatna promena rezervacije će i dalje biti moguća, ali samo jednom.

U slučaju da na novom datumu nema ista tarifa iz rezervacije nije raspoloživa, biće naplaćena doplata do prve sledeće koja je slobodna.

U isto vreme doneta je i odluka o produženju roka za promenu neiskorišćenih karata izdatih zaključno sa 31. avgustom 2020. One će moći da se promene takođe do 31. maja 2021.

Ova odluka je doneta ne samo u Austrian-u već i u drugim aviokompanijama  iz Lufthansa Grupe (LHG) – Lufthansa (LH), SWISS (LX) i Brussels Airlines (SN).

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije