Air Serbia otvorila letnju čarter sezonu letovima ka Hurgadi

Čarter sezona je otvorena prvim letom ka Hurgadi, saopštila je Air Serbia, najavljujući preko 1000 letova do popularnih letovališta.

Datum / Date: 18.04.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia je letnju čarter sezonu 2022. godine otvorila letovima između Beograda i Hurgade, ka kojoj je u aprilu planirano gotovo 30 letova.

Srpska nacionalna avio-kompanija u maju pokreće i prve čarter letove ka Turskoj, a od juna i ka drugim destinacijama.

U saradnji sa domaćim turističkim agencijama, Air Serbia planira da tokom aktuelne letnje sezone obavi više od 1.000 čarter letova ka popularnim destinacijama u Turskoj, Egiptu, Grčkoj, Italiji i Tunisu.

Čarter saobraćaj Air Serbije se obavlja ka destinacijama koje su već dugi niz godina atraktivne domaćim turistima. Najpopularniji su letovi za destinacije u Turskoj – Antaliju, Bodrum, Dalaman i Alanju, a za njima slede Hurgada i Šarm el Šeik, kao i veliki broj grčkih ostrva, kao što su Krit, Rodos, Samos, Skijatos, Krf, Kefalonija, Kos i Zakintos.

Nakon gotovo tri godine pauze, u planu je i obnova čarter letova za Tunis i italijanske regije Siciliju i Kalabriju. 

„Zadovoljstvo nam je što sa našim partnerima, turističkim agencijama, započinjemo obnovu čarter saobraćaja, a posebno nas raduje očekivani rast broja letova. Činjenica je da globalna dešavanja uslovljavaju nezabeležen porast cena avio goriva, samim tim i povećanje cena čarter letova, ali dobra vest je da se na tržištu mogu naći turistički aranžmani prilagođeni svačijem budžetu. Ukoliko planiraju na vreme, naši putnici imaju mogućnost da od velikog broja destinacija ka kojima saobraćamo izaberu odmor u skladu sa svojim mogućnostima i željama. Trenutna tražnja pokazuje da turisti već sada planiraju godišnje odmore na atraktivnim destinacijama do kojih lako mogu stići direktnim letovima iz Beograda i Niša“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Turska tradicionalno zadržava prvo mesto na listi najtraženijih letovališta, a kao drugi izbor putnika ističe se Egipat, destinacija koja beleži snažan rast iz godine u godinu. Do ovih zemalja će sada moći direktno da se putuje i iz Niša, gde se očekuje značajan rast broja čarter letova.

Tokom predstojećih praznika planirano je više desetina čarter letova za Egipat i Tursku, kao i veliki broj turističkih grupa na letovima u redovnom sobraćaju, prvenstveno ka destinacijama na Mediteranu i kontinetalnom delu Evrope.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije