Valensija treća španska destinacija Air Serbije

Air Serbia danas počinje sa letovima do Valensije, trećeg španskog grada u mreži linija srpskog nacionalnog avio-prevoznika.

Datum / Date: 21.04.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Pixabay

Air Serbia danas, 21. aprila, letom JU594, avionom Airbus A320, po prvi put uspostavlja direktne letove na liniji između Beograda i Valensije.

Srpska nacionalna avio-kompanija će do svoje treće destinacije u Španiji saobraćati dva puta nedeljno – sredom i subotom tokom aprila i maja, a zatim od početka juna, četvrtkom i nedeljom.

Inauguracioni let srpskog avio-prevoznika biće svečano ispraćen sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd i dočekan na Aerodromu Valensija, desetom najprometnijem španskom aerodromu, koji je smešten na osam kilometara od grada i značajno doprinosi ekonomskom razvoju cele oblasti. Tim povodom biće upriličena svečana ceremonija, uz prisustvo ambasadora Španije u Srbiji Raula Bartolomea Moline, ambasadorke Srbije u Španiji Katarine Lalić-Smajević, predstavnika Air Serbije i aerodroma.

“Veoma nas raduje što novo širenje mreže započinjemo uspostavljanjem letova za Valensiju i jačanjem našeg prisustva u Španiji. Uvereni smo da ćemo doprineti još boljoj povezanosti i razvoju komercijalne i turističke aktivnosti između naše dve zemlje. Španija je tradicionalno zanimljivo tržište za naše putnike i veoma popularno odredište za letnji odmor, a u prilog tome svedoči velika potražnja i dobra popunjenost letova tokom narednog perioda ka svim našim destinacijama u ovoj mediteranskoj zemlji“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

Smeštena na obali Sredozemnog mora, Valensija je poznata kao grad kulture, dobre zabave i gastronomije. Kao treći najveći grad u Kraljevini Španiji i prestonica istoimene provincije, sa veoma dugom i bogatom istorijom, Valensija posetiocima nudi uživanje u brojnim znamenitostima, proslavama i tradicijama, ali i prelepim plažama osunčanim 300 dana godišnje.

Red letenja na ovoj liniji osmišljen je tako da putnicima pruža pogodne konekcije sa brojnim gradovima iz mreže Air Serbije, preko Beograda, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

Posle Barselone, Madrida i Valensije, Air Serbia uskoro uvodi letove i do svoje četvrte destinacije u Španiji – Palma de Majorke. Sezonski letovi na toj ruti će se obavljati u periodu od 11. juna do 29. oktobra, dva puta nedeljno – utorkom i subotom.

Foto: Air Serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije