Air Serbia poletela iz Niša

Letom za Nirnberg, 15. jula 2019. u 20 časova, Air Serbia je uspostavila redovan avio saobraćaj sa niškog aerodroma.

Datum / Date: 16.07.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš / Facebook

Avion Air Serbia Airbus A319, registarskih oznaka YU-AND stigao je u ponedeljak, 15. jula, posle podne na niški aerodrom Konstantin Veliki.

Ovaj je avion u 20 časova poleteo ka Nirnbergu, na prvom redovnom letu srpskog nacionalnog avio prevoznika iz Niša.

Let sa drugog po veličini aerodroma u Srbiji jedan je od 12 koji su planirani u narednom periodu.

„Veoma nas raduje što spajamo Niš sa Nirnbergom, novom destinacijom u Nemačkoj i prvoj ka kojoj ćemo leteti sa juga Srbije. Današnjim letom, aerodrom Konstantin Veliki i zvanično, uz Aerodrom Nikola Tesla, postaje baza za naše avione. Uvereni smo da će bolje veze sa Nemačkom doprineti jačanju komercijalne i turističke aktivnosti između naših zemalja,“ izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije, a navedeno je u saopštenju ove kompanije povodom uspostavljanja letova.

Air Serbia će danas i sutra uspostaviti redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu (aerodrom Hahn), a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Fridrihshafenu, Salcburgu, Rimu i Karlsrueu.

Air Serbia iz Niša leti na osnovu rezultata međunarodnog tendera za linije od javnog značaja koji je raspisala Vlada Srbije, a kojim je omogućeno povezivanje deset okruga u Srbiji sa šest zemalja Evropske unije i sa Crnom Gorom.

Naslovna fotografija: Facebook stranica Aerodroma Konstantin Veliki Niš

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije