Dojava o bombi u avionu Lufthanse na beogradskom aerodromu

Putnici i posada evakuisani iz aviona Lufthanse na beogradskom aerodromu Nikola Tesla zbog dojave o bombi.

Datum / Date: 18.07.2019.

Autor / Author: Aviatica

Avion nemačke aviokompanije Lufthansa evakuisan je rano jutros na beogradskom aerodromu Nikola Tesla zbog dojave da se u avionu nalazi bomba.

Avion Airbus A320 bio je na parking poziciji i posada se spremala za poletanje u 06.15 na liniji LH 1411 za Frankfurt, kada je primljena dojava da se u letelici nalazi bomba.

Putnici, njih 130, i pet članova posade su evakuisani odmah, a avion je nakon skoro sat vremena prevučen na udaljenu poziciju, oko 3000 metara daleko od terminala gde će kontra-diverziona ekipa detaljno ispitati letelicu i kompletan prtljag koji se u njemu nalazi.

Prema procedurama na beogradskom aerodromu udaljena pozicija je kraj rulne staze u smeru ka Avali, najdalje od terminala i drugih aviona i objekata. Ono što je najasno je zašto je avion tek nakon sat vremena od dojave pomeren od terminala.

Saobraćaj na beogradskom aerodromu se za sada odvija sasvim normalno. Let za Frankfurt je pod obaveštenjem da kasni.


13.30 Dopuna vesti / Prijava o bombi je bila lažna. Nadležne službe rade na rasvetljavanju ovog slučaja i tragaju za osobom koja je pozvala aerodrom. Avion se sprema da poleti sa osam sati zakašnjenja.


 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije