Air Serbia povećava kapacitet ka Crnoj Gori

Srpska nacionalna aviokompanija povećava kapacitete ka Crnoj Gori i uvodi više od 110.000 mesta na letovima do Tivta u letnjoj sezoni.

Datum / Date: 18.05.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Kako između Srbije i Crne Gore trenutno ne postoji ograničenje u putovanjima, a građanima Srbije nije potreban PCR test za ulazak u Crnu Goru, tražnja putnika je značajno porasla.

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije je odlučila da poveća kapacitet na linijama ka Tivtu tokom letnje sezone, posebno imajući u vidu da je trenutno jedini avio-prevoznik koji održava ovu liniju.

Zato je obezbeđeno dodatnih 32.832 sedišta na letovima između Beograda i Tivta sve do kraja letnje sezone 2021. Dodatno je ukupno 156 povratnih letova između dva grada. Planirano je da do kraja septembra Air Serbia obavi više od 900 povratnih letova na obe linije ka Crnoj Gori – iz Beograda do Tivta i Podgorice. Raspoloživ kapacitet će biti 70.000 sedišta ka Podgorici i više od 110.000 sedišta ka Tivtu. Većina letova će biti obavljena mlaznim avionima većeg kapaciteta, umesto aviona ATR.

Već od ove nedelje, srpska nacionalna avio-kompanija do crnogorskog primorja obavlja 15 letova nedeljno, dok će se tokom leta taj broj povećati do 33 leta nedeljno. Srpska nacionalna avio-kompanija će u vrhu sezone između Beograda i Tivta leteti i do pet puta dnevno, svakog dana u nedelji, osim ponedeljkom i utorkom, kada će leteti do četiri puta dnevno.

„Ostajemo posvećeni crnogorskom tržištu koje je tradicionalno veoma značajno za naše putnike. Trudimo se da obezbedimo snažnu konekciju između naše dve zemlje, ali i odličnu povezanost sa drugim destinacijama u mreži Air Serbije. Između ostalog, obezbeđujemo najbolju vazdušnu vezu između Crne Gore i Ruske Federacije preko Beograda“, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Air Serbia.

Air Serbia će takođe obavljati do 21 let nedeljno između Beograda i Podgorice tokom vršnog dela letnje sezone.

Air Montenegro poleće od juna?

Nova crnogorska aviokompanija Air Montenegro planira da od juna počne sa obavljanjem saobraćaja. Prve linije koje će biti uspostavljene su iz Tivta i Podgorice do Beograda. Red letenja još uvek nije poznat i karte još uvek nisu u prodaji.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije