Air Serbia prelazi na SABRE

Air Serbia prelazi na novi interni rezervacioni sistem zbog čega će u subotu, 22. aprila neke usluge biti nedostupne.

Datum / Date: 20.04.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Telegraf

Air Serbia se obratila javnosti i putnicima sa veoma važnim servisnim obaveštenjem. Ova će aviokompanija u subotu, 22. aprila izvršiti promenu internog, kompanijskog rezervacionog sistema na novi SABRE sistem.

Novi sistem za prodaju i prijavu na let (check-in) će poboljšati iskustvo putnika i omogućiti uvođenje čitavog niza novih usluga poput rezervacije sedišta, online prijave za let, kao i dodatnih i doplatnih usluga kakve se planiraju u novom konceptu kompanije. Sve će to doprineti boljoj efikasnosti rada same kompanije, znatnim operativnim uštedama ali i poboljšanju putničkog iskustva.

Zbog ovog transfera doći će do planiranih prekida u funkcionisanju redovnih usluga koje pruža Air Serbia, sve dok se ne završi prelazak na novi sistem što se očekuje u subotu u večernjim časovima.

„Novi sistem će u više oblasti poboljšati kapacitete Air Serbije za pružanje usluga, uključujući internet sajt kompanije, proces rezervacija i proces prijave na let“, navedeno je u saopštenju kompanije.

Prelazak na novi sistem neće uticati na redovnost i bezbednost saobraćaja, ali će tog dana biti onemogućena rezervacija karata putem internet sajta, call centra ili turističkih agencija. Putnici neće moći ni da se prijave za let preko interneta, niti da promene ili otkažu svoju rezervaciju.

Iz Air Serbije apeluju na sve putnike koji putuju ovom kompanijom između 22. i 24. aprila da na aerodrom dođu dva sata pre poletanja kao i da ponesu odštampanu kopiju karte ili putni itinerer. U ovoj kompaniji se izvinjavaju putnicima na eventualnim neprijatnostima i učiniće sve da se posledice po putnike svedu na najmanju moguću meru, zbog čega će biti angažovano dodatno osoblje na aerodromu i call centru.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije