Air Serbia uvela internet tokom leta uz doplatu

Među prvim aviokompanijama u Evropi Air Serbia je uvela internet tokom leta. WiFly će do početka letnjeg reda letenja biti dostupan na svi avionima Airbus.

Datum / Date: 02.10.2015.

Autor / Author: Aviatica

Putnici srpske nacionalne avio kompanije koji žele da prekrate vreme tokom leta mogu se povezati na internet.

Ova usluga, koja je nazvana Wi-Fly je i zvanično dostupna putnicima koji budu imali sreću da lete na jednom od tri aviona Airbus A319 i A320 Air Serbije koji su do sada osposobljeni za pružanje usluge bežičnog interneta.

Telefon tokom leta

Air Serbia je omogućila i korišćenje mobilnih telefona tokom leta za slanje tekstualnih poruka i telefoniranje. Ova usluga se ne naplaćuje, ali će njeni korisnici morati da plate svojim mobilnim operaterima usluge koje budu koristili i to po ceni rominga za najskuplju zonu – vazdušne i pomorske mreže.

Avioni koji su dobili neophodnu opremu su YU-APJ, YU-APH i YU-APB.

Očekuje se da će se još jedan avio pridružiti ovoj grupi aviona na kojima je moguća usluga Wi-Fly, a u nacionalnom avio prevozniku očekuju da će celokupna flota Airbus-ovih aviona biti opremljena do početka naredne letenje sezone, krajem marta, navedeno je u saopštenju kompanije koje je izdato 1. oktobra 2015.

Pola sata pet evra

Kako je navedeno u saopštenju Air Serbije usluga će biti dostupnima putnicima na čijim letovima će biti angažovani pomenuti avioni ako ti letovi traju duže od sat i dvadeset minuta. Putnici koji budu želeli da se povežu na internet moraće i da ga plate i to po ceni od 4,9 evra za pola sata korišćenja, 8,9 evra za sat vremena ili 13,9 evra za ceo let. Uz ove cene važe i ograničenje količine preuzetih podataka, a za detalje se možete informisati na sajtu Air Serbije.

Putnici u biznis klasi će u promotivnom periodu do kraja godine dobijati besplatan vaučer za 30-minutni pristup internetu.

Ova usluga je inače jedini vid zabave tokom leta koji se nudi putnicima u ekonomskoj klasi uz kompanijski magazin, dok putnici u biznis klasi mogu besplatno da koriste tablet sa snimljenim zabavnim sadržajima.

Internet kod drugih

Uslugu interneta tokom leta nudi veliki broj avio kompanija, a nemali broj njih je nudi besplatno. Norveški niskotarifni avio prevoznik Norwegian, koji leti i do Beograda, nudi ovu uslugu već nekoliko godina potpuno besplatan na svim svojim letovima. Pojedini avioni Turkish Airlinesa su takođe opremljeni za Wi Fi internet, a usluga je besplatna.

Lufthansa nudi internet, uz doplatu, na dugolinijskim letovima, a upravo radi i na omogućavanju ove usluge na letovima unutar Evrope. Air Berlin svojim putnicima pruža identičan paket usluga kao i partnerska Air Serbia.

Flote aviokompanija Emirates i Qatar Airways su delimično opremljene za pružanje ove usluge koje je besplatna.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije