Air Serbia zabeležila 28 odsto više putnika u februaru

Air Serbia je saopštila da je nastavila sa snažnim rastom saobraćaja i poboljšanjem operativnih rezultata i tokom februara.

Datum / Date: 09.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia nastavlja da beleži snažan rast broja putnika i u drugom mesecu 2020. godine. Tokom februara je prevezeno 145.610 putnika sa beogradskog aerodroma, za 32 hiljade više u odnosu na isti mesec prošle godine, što predstavlja povećanje od čak 28 odsto i što ga čini najboljim februarom od pokretanja Air Serbije.

Istovremeno, popunjenost kapaciteta za prevoz putnika (Load Factor) na letovima iz Beograda povećana je za 8 procentnih poena u odnosu na februar 2019. i iznosila je 66 odsto. Broj destinacija Air Serbije iz sprske prestonice porastao je sa 34 na 41, dok je prodaja dodatnih usluga povećana za 38 odsto, u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

„Raduje nas što konstantno ulaganje u unapređenje ponude i usluga daje rezultate, o čemu svedoče podaci o kontinuiranom trendu rasta broja putnika. Odlični operativni rezultati kojima se nadovezujemo na uspehe iz 2019. i prvog meseca ove godine, pokazuju da smo na putu realizacije ambicioznih planova koje smo zacrtali za naredni period“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Dobri rezultati su ostvareni uprkos pojavi koronavirusa u severnoj Italiji tokom poslednje nedelje februara, što se odrazilo na poslovanje većine evropskih avio-prevoznika. S druge strane, kao i kod drugih avio-kompanija primetan je pad tražnje za mart i april u određenoj meri. Air Serbia će nastaviti sa prilagođavanjem svojih kapaciteta potražnji i novonastalim okolnostima na tržištu, sledeći preporuke Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i domaćih nadležnih organa, dok bezbednost putnika i članova posade ostaje glavni prioritet.

Ilustracija: Air Serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije