Wizz Air proslavio jubilej uz brojne novosti i nove linije

Najveći low-cost avio prevoznik u regionu Centralne i Istočne Evrope, mađarski Wizz Air je proslavio 12. godišnjicu od prvog leta.

Datum / Date: 20.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Novi avion Airbus A321, mađarske avio kompanije Wizz Air pravio je prethodnih dana krug preko Evrope, posećujući neke od glavnih Wizz Air-ovih baza i slaveći važan jubilej kompanije.

Pre tačno 12 godina, 19. maja 2004, prvi avion Wizz Air-a je poleteo iz poljskog grada Katovice ka Londonu označivši početak rada prve niskobudžetne avio kompanije u regionu Centralne i Istočne Evrope.

Wizz Air danas leti do 39 zemalja , među kojima su i Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Ova kompanija raspolaže sa 67 aviona Airbus A320 i A321 i održava preko 420 linija iz svojih 25 baza, među kojima su i one u Beogradu i Tuzli. Poslednja država koja je uključena u mrežu linija Wizz Air-a je Crna Gora, sa dve linije od Podgorice do Memingena i Milana, a prošle godine u julu ova je kompanija iz mrtvih povratila i niški aerodrom Konstantin Veliki uspostaviviši redovan saobraćaj ka Malmeu i Bazelu.

Povodom značajnog jubileja Wizz Air je predstavio novi sajt, prvo za pametne mobilne telefone, koji će putnicima omogućiti revolucionaran način rezervisanja karata. Uz novu tehnologiju do karte će se stizati posle samo tri koraka i 30 sekundi.

Iz svojih baza u Rumuniji i Bugarskoj Wizz Air je najavio nove linije, koje će biti omogućene dolaskom novih aviona. Bukurešt će dobiti deveti avion, novi let ka Tenerifeu kao i povećanje broja letova na najpopularnijim destinacijama, dok će Sofija sa sedmim avionom u bazi dobiti nove linije ka Nirnbergu, aerodromu Donkaster/Šefild i Bazelu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije

OZNAKE / TAGOVI

1.563|2