Air Serbia prevezla u avgustu više od 300.000 putnika

Objavljeno: 3. 9. 2021.

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, prevezla je tokom avgusta 2021. godine više od 300 hiljada putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu. Ostvareni rezultat predstavlja najveći broj putnika prevezenih za mesec dana u 2021. godini i nastavak je kontinuiranog rasta tokom letnjih meseci. Air Serbia je poslednji put prevezla više od 300 hiljada putnika tokom samo jednog meseca u pretpandemijskoj 2019. godini, koja je po svim parametrima bila rekordna za nacionalnog avio-prevoznika.

„Izuzetno smo zadovoljni što se trend stabilnog rasta tokom prethodnih nekoliko meseci nastavio i u avgustu. Zabeleženi rezultati pokazuju da je iza nas veoma dobro i uspešno leto. S druge strane, svesni smo da se situacija u vezi sa pandemijom korona virusa u pojedinim zemljama pogoršava, kao i da se sve češće reaktiviraju ograničenja u putovanjima. Iz tog razloga, planovima za naredni period pristupamo sa dozom opreza, fokusirajući se na pažljivo praćenje razvoja situacije i brzo reagovanje u skladu sa aktuelnim merama i tražnjom na tržištu“, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji.

Srpska nacionalna avio-kompanija od početka letnje sezone beleži konstantan rast broja putnika. U julu je prevezeno 63 odsto više putnika nego u junu, dok je junski rezultat bio za 68 odsto bolji u odnosu na maj. Zahvaljujući rekordnim rezultatima tokom maja i juna ove godine, Er Srbija je u drugom kvartalu 2021. na beogradskom aerodromu zabeležila tržišni udeo od 52 odsto, što predstavlja rast od čak 9 procentnih poena u odnosu na drugi kvartal rekordne 2019. godine.

(Saopštenje Air Serbije)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije

OZNAKE / TAGOVI

1.4251