Wizz Air uvodi vakcinaciju protiv virusa COVID-19 za posadu

Sledeći mnoge svetske aviokompanije i Wizz Air je doneo odluku o obaveznoj vakcinaciji posade protiv virusa Covid-19.

Datum / Date: 02.09.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air

Wizz Air je saopštio da će vakcinacija protiv kovida 19, ili redovno antigensko/PCR testiranje u posebnim slučajevima, letačke i kabinske posade, biti obavezno od 1. decembra 2021. godine.

Kao društveno odgovorna kompanija, Wizz Air primenjuje ovu politiku u okviru svoje obaveze da štiti zdravlje i bezbednost svojih putnika i posade, kao i podrške nesmetanom obavljanju letova u dugoročnom smislu, navedeno je u saopštenju kompanije.

Uvođenje vakcinacije protiv kovida 19 za sve svoje letačke i kabinske posade ili redovno antigensko/PCR testiranje u posebnim slučajevima su u skladu sa istraživanjima koja potvrđuju uspešnost vakcina kao najboljeg raspoloživog oblika zaštite od kovida 19.

Wizz Air je još na samom početku pandemije prvi uveo stroge zdravstvene i bezbednosne mere u cilju zaštite i putnika i posada i tako obezbedio zdravstvene uslove i podržao fizičku distancu.

S obzirom da pandemija i dalje traje, Wizz Air je jedna od prvih evropskih avio-kompanija koja dodatno unapređuje mere zaštite ovom politikom, koja će biti sprovedena u skladu sa podrškom lokalnih vlasti i zdravstvenih institucija u  svim Wizz Airovim bazama.

Postaje neophodno da posade budu vakcinisane protiv kovida 19 jer vlade sve više zahtevaju dokaz o vakcinaciji posada u okviru uslova za ulazak u zemlju.

“Najveći prioritet Wizz Aira je zdravlje i bezbednost naših putnika i zaposlenih. Naša je odgovornost da zaštitimo posadu i putnike u avionu smanjivanjem rizika od kovida 19, a vakcine u tome imaju ključnu ulogu,” izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air Grupe.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije