Alaska Airlines pristupa Oneworld alijansi

Američkoj avio-kompaniji Alaska Airlines stigao i zvanični poziv iz Oneworld alijanse da joj se priključi do kraja godine.

Datum / Date: 24.07.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Alaska Airlines

Alaska Airlines je i zvanično pozvana da se pridruži Oneworld alijansi. Američka avio-kompanija iz Sijetla je već pre nekoliko meseci saopštila da planira priključenje ovoj alijansi, ali je sada ta vest sa prijemom pozivnice postala i zvanična.

Pristupanje alijansi bi trebalo da bude realizovano do kraja 2020. Biće to 14. članica alijanse u kojoj su još i British Airways, Qantas, American Airlines, Qatar Airways, Iberia, Finnair, Cathay Pacific, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, S7 Airlines i SriLankan Airlines.


Pročitajte još:

Aviatica reportaža: Alaska Airlines – aviokompanija koju Amerikanci prosto vole


Pristupanje alijansi je posledica veoma tesne poslovne saradnje sa American Airlines-om i najavljeno je još u februaru, ali se čekalo da Upravni odbor Oneworld alijanse odobri ovu doluku.

Alaska Airlines se smatra regionalnom američkom avio-kompanijom koja posluje po hibridnom modelu poslovanja i koja je poznata po veoma modernoj i kvalitetnoj usluzi. Leti do 115 destinacija u Severnoj Americi iz svojih baza u Sijetlu, San Francisku, Los Anđelesu, Portlandu (Oregon) i Enkoridžu na Aljasci. Kompanija poseduje flotu od preko 300 aviona koji uključuju modele A320, B737, Embraer 175 i DHC-8.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije