Etihad Airways zahteva negativan PCR test na koronavirus od svih putnika

Prema novom protokolu, Etihad Airways, će od avgusta zahtevati od svih putnika da poseduju negativan PCR test na koronavirus.

Datum / Date: 27.07.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Etihad Airways

Svi putnici Etihad Airways-a do Abu Dabija, kao i oni koji tranzitiraju preko ovog aerodroma će od 1. avgusta morati da poseduju negativan PCR test na koronavirus Covid-19.

Prema novom protokolu, PCR test je obavezan za sve putnike, a oni koji ga ne budu posedovali neće moći da se ukrcaju. Etihad Airways je saopštio da će izuzetak biti deca do 12 godina kao i osobe sa poteškoćama.

Putnici koji iz Abu Dabija ili drugih destinacija koji lete preko ovog grada do zemalja Evropske unije, Velike Britanije ili do zemalja koje zahteva PCR test na ulasku, moraće da poseduju ovaj test na aerodromu u Abu Dabiju pre ukrcavanja ili na drugom polaznom aerodromu. Testovi ne mogu biti stariji od četiri dana.

Zahtevanje negativnog PCR testa je u skladu sa novim protokolima koje su propisale vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata. Iz kompanije saopštavaju da će prihvatati samo testove od akreditovanih ustanova za testiranje, koje su izlistane na posebnom sajtu kompanije za svaku zemlju do koje ova avio-kompanija leti.

Za Srbiju su to svi zavodi za javno zdravlje u Beogradu i ostalim gradovima Srbije.

U saopštenju kompanije naglašava se i da svi putnici mogu biti podvrgnuti dodatnom testiranju ili pregledima na aerodromu u Abu Dabiju ukoliko postoji sumnja na simptome koronavirusa, a na osnovu procene po dolasku na aerodrom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije