Alitalia otkazala sve letove iz Milana

Italijanska avio-kompanija Alitalia objavila da u potpunosti obustavlja saobraćaj sa aerodroma Malpensa u Milanu.

Datum / Date: 09.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Od danas, 9. marta pa sve do 3. aprila 2020, neće biti letova aviokompanije Alitalia sa aerodroma Malpensa (MXP) kod Milana. Sa drugog milanskog aerodroma Linate (LIN), Alitalia će značajno redukovati saobraćaj i zadržaće samo nekoliko letova u domaćem saobraćaju.

Prema najnovijoj uredbi Vlade Republike Italije najugroženiji regioni u Severnoj Italiji, u kojima živi 16 miliona stanovnika su stavljeni u karantin. Ograničeno je kretanje, ulazak i izlazak iz ovih regiona, koji uključuju i gradove Milano i Venecija, zabranjena su okupljanja i otkazani svi javni događaji. Zatvorene su škole, fakulteteti, pozorišta, bioskopi. Zabranjene su sahrane i privatne proslave, a od građana se zahteva da u javnosti drže rastojanje od najmanje metar od drugih osoba.

U Italiji je juče bio najgori dan od pojave koronavirusa Covid-19 u ovoj zemlji. Samo u jednom danu je registrovano novih 1500 slučajeva što je ovu zemlju dovelo na drugo mesto u svetu po broju zaraženih, odmah iza Kine. U jednom danu je umrlo rekordnih 133 pacijenata što je unelo dodatni nemir i paniku.

Air Serbia redukuje saobraćaj ka Italiji

Avio-kompanija Air Serbia je upravo saopštila da zbog vladinih mera u Italiji uvodi dodatne redukcije saobraćaja ka Italiji. Od danas, 9. marta naša će avio-kompanija ukinuti sve letove iz Niša ka Rimu i Bolonji sve do kraja marta. Letovi iz Beograda ka Veneciji i Milanu će biti redukovane, dok će letovi ka Rimu biti obavljani prema redovnom redu letenja.

U saopštenju za javnost navodi se da se ukidaju letovi iz Beograda za Veneciju koji su bili planirani 11, 25. i 30. marta i 6. i 27. aprila. Ka Milanu će biti ukinuti letovi planirani za 12, 16, 17, 19, 24. i 26 marta, svi letovi utorkom tokom aprila, izuzev 14. aprila; svi letovi četvrtkom tokom aprila, izuzev 9. aprila.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije