Alitalia otkazala sve letove iz Milana

Početna|Koronavirus, Rute|Alitalia otkazala sve letove iz Milana

Alitalia otkazala sve letove iz Milana

Italijanska avio-kompanija Alitalia objavila da u potpunosti obustavlja saobraćaj sa aerodroma Malpensa u Milanu.

Objavljeno:9. 3. 2020.|10:39 » 21:05Autor: Tagovi:, , , , , , , , |

Od danas, 9. marta pa sve do 3. aprila 2020, neće biti letova aviokompanije Alitalia sa aerodroma Malpensa (MXP) kod Milana. Sa drugog milanskog aerodroma Linate (LIN), Alitalia će značajno redukovati saobraćaj i zadržaće samo nekoliko letova u domaćem saobraćaju.

Prema najnovijoj uredbi Vlade Republike Italije najugroženiji regioni u Severnoj Italiji, u kojima živi 16 miliona stanovnika su stavljeni u karantin. Ograničeno je kretanje, ulazak i izlazak iz ovih regiona, koji uključuju i gradove Milano i Venecija, zabranjena su okupljanja i otkazani svi javni događaji. Zatvorene su škole, fakulteteti, pozorišta, bioskopi. Zabranjene su sahrane i privatne proslave, a od građana se zahteva da u javnosti drže rastojanje od najmanje metar od drugih osoba.

U Italiji je juče bio najgori dan od pojave koronavirusa Covid-19 u ovoj zemlji. Samo u jednom danu je registrovano novih 1500 slučajeva što je ovu zemlju dovelo na drugo mesto u svetu po broju zaraženih, odmah iza Kine. U jednom danu je umrlo rekordnih 133 pacijenata što je unelo dodatni nemir i paniku.

Air Serbia redukuje saobraćaj ka Italiji

Avio-kompanija Air Serbia je upravo saopštila da zbog vladinih mera u Italiji uvodi dodatne redukcije saobraćaja ka Italiji. Od danas, 9. marta naša će avio-kompanija ukinuti sve letove iz Niša ka Rimu i Bolonji sve do kraja marta. Letovi iz Beograda ka Veneciji i Milanu će biti redukovane, dok će letovi ka Rimu biti obavljani prema redovnom redu letenja.

U saopštenju za javnost navodi se da se ukidaju letovi iz Beograda za Veneciju koji su bili planirani 11, 25. i 30. marta i 6. i 27. aprila. Ka Milanu će biti ukinuti letovi planirani za 12, 16, 17, 19, 24. i 26 marta, svi letovi utorkom tokom aprila, izuzev 14. aprila; svi letovi četvrtkom tokom aprila, izuzev 9. aprila.