Alitalia proslavila 24 godine od uspostavljanja leta do Beograda

Italijanska aviokompanija Alitalia je pre 24 godine uspostavila direktan let između Rima i Beograda.

Datum / Date: 27.11.2018.

Autor / Author: Aviatica

Predstavništvo aviokompanije Alitalia je organizovalo tradicionalno godišnje druženje sa turističkim agencijama i poslovnim partnerima u Beogradu.

Na večeri u restoranu Credo hotela Marriott gostima se obratio Domeniko Bjanko, direktor beogradskog predstavništva koji je istakao posvećenost Alitalije Srbiji. On je naglasio da je ova kompanija po prvi put ka Beogradu poletela pre tačno 24 godine, 21. novembra 1994.

Tog dana na aerodrom u Surčinu po prvi put u istoriji sleteo je avion Alitalije MD80 na letu A 540 iz Rima.

Danas je Alitalia aviokompanija koja se oporavlja od finansijskih gubitaka i ove godine joj to veoma dobro ide. Rezultati poslovanja u prvih osam meseci su dobri i ohrabrujući. Uvedene su i nove, elegantne uniforme koje su ovom prilikom predstavljene u Beogradu. Od 15. novembra kompletno letačko i zemaljsko osoblje Alitalije će nositi uniforme koje je kreirala modna dizajnerka Alberta Ferreti.

Alitalia je predstavila i novosti u redu letenja. Tokom zime će biti uspostavljeni direktni letovi od Rima do Mauricijusa i od Rima i Milana do Maldiva, dok će tokom naredne letenje sezone biti dodata i nova severnoamerička destinacija uspostavljanjem direktne veze Rima i Vašingtona.

Nedavno je usvojen i novi ketering koncept je na svim letovima Alitalije, a domaćini na proslavi u Beogradu uz pomoć italijanskih kuvara služili hranu koja se služi putnicima u Magnifica biznis klasi na interkontinentalnim letovima Novi meni koji se nudi putnicima je pažljivo pripremljen u skladu sa bogatom italijanskom kulinarskom tradicijom.

Ove godine je Alitalia uvela brojne promene u svoje poslovanje koje pokazuju rezultate. Osim vidljivih promena koje se odnose na uslugu koja se pruža putnicima tu su i mnoge komercijalne promene – drugačiji odnos prema prodajnoj mreži, povratak na Amadeus rezervacionu platformu.

Osim klasičnih promocija Alitalia je putnicima pripremila i nekoliko veoma interesantnih paketa poput propusnica za letove po Italiji i Evropi (Italy&Europe Pass) kao i turističkih paketa za kratko zadržavanje i obilazak Rima i Italije (Roma Stopover i Discover Italy).

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije